• ET TEAM: Emilie liker å jobbe sammen med Trygve Slagsvold Vedum. Nå tror de to på et rekordvalg.
  • HJELPER TIL: Samtidig som Emilie kobler av med arbeid i fjøset er det naturlig nok til stor hjelp for familien.

Senterpartiet er i medvind om dagen, og det gjør at medlemmene i Hedmark Senterparti er optimister med tanke på antallet representanter fra Hedmark. I Hamar Arbeiderblads januarmåling fikk Senterpartiet utrolige 29,5 prosents oppslutning.

- Målingen var helt utrolig. Vanligvis ligger vi rundt åtte prosent. Dette var en kjempemotivasjon, men vi tar ingen stemmer for gitt. Målinger går litt opp og ned, og å få stemmer er en stor tillitserklæring, sier Trygve Slagsvold Vedum, som er leder i Senterpartiet.

Må være der det skjer

Emilie Enger Mehl fra Åsnes Finnskog er Hedmark Senterparti sin andrekandidat. Et valgresultat på rundt 19 prosent i Hedmark vil gi henne plass på Stortinget til høsten.

- Valgkampen har startet for lenge siden. Det er mange debatter, og en må hele tiden være på banen der det skjer. Jeg har siste innlevering på skolen 25. april, og planen er etter det å jobbe med valgkamp på fulltid, sier Enger Mehl.

For tiden bor hun i Oslo på grunn av skole, men planen er å flytte hjem til Hedmark nå. Med kun snau seks års fartstid i politikken er Emilie på full fart til tinget.

- Jeg tenker det er viktig at Stortinget har bredde. Selv om jeg bare har drevet med politikk i seks år ser jeg ikke på det som et problem, sier hun.

Viktig å treffe folk

Noen konkret plan på hva hun skal gjøre for å vinne stemmer har Enger Mehl ikke, men det å prate med folk er nok det viktigste. Det handler om å takke ja til så mange invitasjoner som overhode mulig.

- Jeg tror sjansen for et regjeringsskifte nå er stor. Senterpartiet vil i regjering sammen med Arbeiderpartiet. Vi skal være motbølen mot flytting av tjenester langt unna folk, og nedleggelse av alt mulig som sykehus og politi. 

- I Hedmark vinner vi nok mange stemmer på ønsket om desentralisering, sier Enger Mehl.

Selv om hun har gått skole i Oslo har Enger Mehl vært ofte hjemme på Strandeggen på Åsnes Finnskog. Å hjelpe til i fjøset får andrekandidaten til å koble av, og nå gleder hun seg til å være mye i hjemtraktene.

- August og september blir helt klart de travleste månedene. Planen er å være i fylket hver eneste dag. Familien støtter meg veldig, og det betyr mye for meg, sier Enger Mehl.

Å jobbe med Trygve synes hun er helt topp.

- Det er veldig motiverende. Trygve er alltid glad og positiv, smiler Enger Mehl.