Flisa fotball rykket som kjent ned til 4. divisjon etter forrige sesong og alt har vel ikke gått på skinner etter nedrykket. Mange spillere forsvant, men det gir også sjansen for nye spillere. Kristian Skolegården var med allerede i fjorårets sesong og har dermed også erfaring fra 3. divisjon. 

Nå har Elverum fotball vist interesse for unge Skolegården og han skal nå vise seg fram på trening. 

- Elverum tok i forrige uke kontakt og ville se Kristian på trening. Vi synes det er veldig positivt at vi har spillere som er attraktive for spill på høyere nivå. Det viser at selv om vi har en vei å gå med tanke på resultater akkurat per nå, så jobber vi med riktige ting og er en arena for utvikling. Rett etter jul gikk keeper Andreas Smedplass til KIL og har sittet på benken der i OBOS-ligaen i år, etter å ha trent med både Elverum og KIL. Nå er det Kristian som får muligheten til å vise seg frem på et høyere nivå, forteller Kristen Ommang-Engen i Flisa fotball.

- Kristian på sitt beste er god nok

Mange skal ha sin del av æren for at Kristian Skolegården får muligheten.

- Først og fremst Kristian selv, men også Idrettslinja ved Solør videregående skole som gir en veldig god fysisk base for all mulig idrett, og vi i Flisa Fotball får også ta en liten prosent. Kristian på sitt beste er god nok, og rent ferdighetsmessig holder han nivå. Han er veldig godt trent og har noen ekstremferdigheter med rykk og evnen til å dra av folk 1 mot 1 som gjør at han er spennende. Vi jobber mye med at han skal klare å opprettholde toppnivået sitt så ofte som mulig og at han ikke skal «melde seg av» i perioder i kamp og trening. I tillegg til at han må omsette alt han skaper til tellende resultat ved mål og assist, sier Ommang-Engen.

- Vi håper og tror at trening med Elverum vil gi oss en Kristian med masse selvtillit til hver kamp. Skal jo også nevnes at Kristian var langt fremme i skiskyting og satset på det i flere år. Han hadde flere år rundt smågutt- og guttealder hvor han ikke spilte fotball, så det er jo helt klart at det er et enormt rå-talent der! sier Ommang-Engen.

Tror det vil bli flere

Kristen Ommang-Engen tror ikke Kristian Skolegården blir den siste som er interessant for større klubber. 

- Vi tror også det kommer til å komme mange flere spillere fra oss som er aktuelle for andre klubber i årene fremover, avslutter Ommang-Engen.