• FORTSATT MED: Karin og Knut Rønning startet Centrum Tekstil i sin tid. I dag er det barna som driver butikken videre, men de to har også bidratt i flyttejobben.
  • SERVERTE: Thor-Arnstein Berg fra Solør Næringshage serverte kaffe og kringle i forbindelse med nyåpningen.

Det var spente ansatte hos Centrum Tekstil som kunne åpne dørene til den nye butikken torsdag klokka 10.00. Utenfor hadde et 20-talls personer møtt opp for å se den nye butikken fra innsiden, og i løpet av få minutter hadde omtrent det dobbelte kommet til for å se Centrum Tekstil fra innsiden.

- Det har vært hektisk, men vi kom i mål. De siste detaljene kom på plass onsdag kveld, og nå er alt slik det skal være, sa May R. Sollien rett etter at butikken åpnet torsdag.

I forbindelse med åpningen inviterte Centrum Tekstil på kringle, kaffe og vafler. Kundene så ut til å sette stor pris på det. Serveringen av kaffe og kringle var det Thor-Arnstein Berg fra Solør Næringshage som stor for.

- Jeg spurte hva vi kunne bidra med når butikken skulle nyåpne, og de ville ha hjelp til dette. Her er det bare blide folk, og jeg tror alle blir imponerte over det de får se på innsiden, sier Berg.

Vesentlig større nå

Centrum Tekstil har lange tradisjoner på Flisa, og det var Karin og Knut Rønning som startet butikken i sin tid. De første lokalene lå i bakkant av Flisa Parfymeri der Østlendingen holdt til tidligere. Knut anslår at de nye lokalene er omtrent 400 kvadratmeter større enn de første.

- Vi har vært med på litt sjauing nå og fått butikken opp fysisk, men planleggingen har vi holdt oss unna, smilte Karin Rønning.

De to er pensjonister og har overlatt butikkdriften til barna Jan Frode og May. En ny æra for butikken starter med nye og større lokaler. I butikken er alt samlet på én flate, og det er ingen kriker eller kroker. Nytt gulv, nytt tak, nyoppussede vegger og innbydende design møtte kundene.

Einar Thomesen var den første handlende kunden i butikkens nye lokaler, og han var fornøyd med utvalget han fant i herreavdelingen. Her kjøpte han blant annet to bukser.

- Utvalget er det samme som før. Mye forskjellig, men lite av hvert, smiler Jan Frode Rønning.