• FENGENDE: Terje Berget spiller munnspill og keyboard, mens Arild Espen Aas står for gitar. Begge synger og har øvd inn et repertoar som passer både på pub og til dans.

 I den relativt nyoppstartede duoen spiller Arild Espen Aas gitar, mens Terje Berget spiller keyboard og munnspill. Begge står for sangen, og sammen har de øvet inn et mer eller mindre internasjonalt repertoar som passer både til pubscener og dansefester. 

– Vi har vært kompiser lenge, så det er klart det er artig å spille sammen. Øvingslokalet er hjemme hos Terje på Braskereidfoss, forteller Arild Espen, som selv er fra Våler. 

Han har lang fartstid innen musikken, og har spilt på heltid siden 2009. Spillejobbene har vært i både Norge og Sverige, på alt fra steder som O’learys i Stockholm til The Bishops Arms i Eskilstuna i Sverige, og fra steder på Vestlandet til Corner’n pub i Brumunddal. 

Tok en pause

– Av helsemessige årsaker valgte jeg å ta en pause fra musikken våren og sommeren 2017, og Terje spurte da om vi skulle begynne å øve sammen. Slik ble det, forteller han. 

Terje Berget har selv drevet mest med musikken på hobbybasis, men har blant annet spilt sammen med Hege Cecilie Mobakk og Göran Nilsson på Sjøli forsamlingslokale i Gjesåsen. 

– De første spillejobbene som Solongan dansebandduo tok vi på noen julebord i november og desember 2017. Vi spilte også på Bokken Pub i jula, og på julebord med dans nå i januar, forteller Arild Espen. 

Musikerne tar på seg oppdrag i ukedager så vel som i helger, og har ikke noe i mot å reise et stykke for spillejobber.   

Spiller der det trengs

– Vi kan spille både i Sverige og Norge, ja stort sett alle steder dem trenger musikk, smiler Arild Espen. 

– Ja, det er bare å ta kontakt. Vi spiller alltid live, og bruker kun det utstyret vi kan spille på selv. Her er det ikke noe karaoke, for å si det sånn, ler Terje. 

De forteller selv at de så langt kun har fått gode tilbakemeldinger, og musikerne gleder seg til å ta fatt på flere oppdrag framover.