– Det kom 43 gutter og jenter, det er vi veldig godt fornøyd med! De aller fleste er fra Åsnesalliansen, men det er også med noen fra Våler. Vi har delt opp deltagerne i forskjellige grupper: ei jentegruppe, ei gruppe for de aller minste som startet i vår, ei keepergruppe, ei gruppe for de som er født 2008-2009, 2006-2007 og 2004-2005, forteller Øyvind Damhaug.

«Treningslære-guru» fra Island

Thorsteinn Sigurjonsson er fysisk trener i Elverum Håndball og ellers en treningslære-«guru» som hadde et eget opplegg for de to eldste gruppene.

– Thorsteinn har jobbet som idrettslærer på høgskolen i mange mange år og er en veldig dyktig kar, som i tillegg «brenner for» treningslære. Han er en utrolig god ressurs for oss! Han har nå kjørt økter med fokus på koordinasjon, styrke, spenst og hurtighet. Øktene er lagt opp med tanke på ferdigheter for de forskjellige ungene og det har vært populært, sier Damhaug.

Fikk trene avslutninger med Jonas

Øktene med Stian Aasen og toppscorer i Elverum fotball, Jonas Enkerud, var med fokus på pasninger, mottak og ikke minst avslutninger. Dagen før «Fotballens dag» hadde Jonas Enkerud, med fortid i Flisa fotball, scoret sitt 10. mål i 2.divisjon. Og hva er vel bedre enn å lære avslutninger av en toppscorer!

I tillegg til «Fotballens dag», blir det også Tine fotballskole i august.

– Vi får se hva vi gjør til neste år, men det er mulig vi slår sammen «Fotballens dag» og fotballskolen på dette tidspunktet da. Vi er heldige som fikk med så gode instruktører nå, og det trekker jo deltagerne også at vi har dyktige instruktører. Vi er veldig godt fornøyd med oppslutningen, det er jo kamper og treninger hele tiden og det skjer mye ellers også for både for foreldre og barna. Det er også en god giv i barnefotballen i Åsnes, vi begynner å få en del gode trenere på de respektive lagene nå, sier en fornøyd Øyvind Damhaug.