To ganger i året samles solungene i Oslo til Solør-fest. Høstutgaven arrangeres lørdag 7. oktober, og finner sted på Krøsset. Denne gangen slår festkomiteen på stortromma, og har fått Spelloppmaker med på laget.

- Vi tenkte vi måtte utvide arrangementet vårt litt, og Spelloppmaker ville spille. Så det ser vi veldig frem til. Noen kroner koster det å gå inn, men det blir absolutt verdt det, sier Maren Larsen Ruud.

Hun er nå med og trekker i trådene til arrangementet, og håper også at mange tar turen hjemmefra til Oslo for å bli med på moroa. På tidligere fester har det vært moro. Kanskje vel moro for noen.

- Det har vært noen som har måttet stå utenfor kan du si. Det er en litt annen kultur blant vaktene i Oslo, smiler Larsen Ruud.

bra besøkt tidligere

På tidligere Solør-fester har det vært rundt 150 besøkende, og Larsen Ruud håper på minst like mange når Spelloppmaker er med på laget.

- Billettsalget er godt i gang, og link finnes blant annet via Spelloppmaker / Krøsset arrangementet på Facebook, sier Larsen Ruud.

- Tidligere har ikke utestedene vært varslet om at det er Solør-fest på gang før det står 150 solunger på døra. Er Krøsset varslet?

- Jeg har ikke snakket med dem. Men Spelloppmaker har, og da regner jeg vel med at dem er litt forberedt, sier Larsen Ruud.