I skrivende stund meldes det om pent vær gjennom hele onsdagen, og temperaturer opp mot 20 grader på kvelden. Det lover bra for vertskapet på Sønsterud gård som drar i gang igjen med «Allsang nesten på Skansen» onsdag kveld klokka 18.00.

Med seg på laget har de i år fått Mr. Ray som konferansier og forsanger, og onsdag skal også Anne Holtet, Hege Cesilie Mobakk og Alan Johansen delta.

- Det ble ikke noe allsang i fjor, og det er flere som har savnet det. Derfor drar vi i gang igjen nå, sier Reidun Matsson.

Hvor mange som kommer er umulig å si, men vertskapet håper på rundt 100 fremmøtte til sesongens første allsang på Sønsterud. For det blir flere allsanger.

- Ja, første runde er nå på onsdag. Men vi kjører allsang 20. juli og 17. august også, sier Gerd-Karin Strømberg.

Rømmegrøt og spekemat

Til allsangen på onsdag serveres det rømmegrøt og spekemat, og det mener de to passer bra ettersom det snart er Sankthans.

Sangheftet som ble brukt i tidligere år på Sønsterud gjelder fortsatt, og de som har allsanghefter liggende må gjerne ta med disse.

- I dette er det 58 sanger, og de fleste bør være godt kjent for folk. Vi har også hefter her til de som ikke har selv, sier Matsson.

Av sanger nevnes «Finnskogen vår», «Frøken Johansen», «Tømmerkoievise» også videre.

- Vi tror vi har nok stoler, men de som ønsker å være på den sikre siden må gjerne ta med egen stol. Vi starter klokka 18.00 på onsdag, og forventer å holde på til cirka klokka 21.00, sier Matsson.