Lørdag under Solør Mart'n på plassen foran og rundt Sparebanken Hedmark, blir det forhåpentligvis mange spennende biler på Doorslammers AmCar- og veteranbilutstilling. I fjor var det over 80 biler på utstillingen og president Knut Karlsen håper på mange i år også:

- Ettersom det ikke er noen påmelding, vet vi ikke hvor mange som kommer. Været er også en viktig faktor i vårt miljø, da ikke alle ønsker å ta ut sin veteranbil hvis det er dårlig vær. Blir spennende å se hvor mange som kommer, men vi satser på "bra med bil", sier en håpefull president.

doorslammers yankee car club

Navnet kommer fra en type dragracings-klasse i USA, men hovedårsaken er en annen:

- Det var en AmCar-klubb i Solør på 80-tallet som het Doorslammers, vi blåste nytt liv i denne klubben som hadde et kjent navn, forklarer Karlsen.

- Målet vårt er å skape en utstilling for alle type biler, AmCar og veteran av både eldre og nyere typer, forteller han.

Utstillingen avsluttes kl. 1430 med premieutdeling, hvor publikum bestemmer klassevinnere:

- Vi har ingen fagjury, men "Peoples Choice", dvs at det er folket på martn som bestemmer vinnerne. Alle som kommer innom oss, får utdelt en stemmeseddel og vi håper at de velger den bilen de synes er finest - ikke bare stemmer på "naboen" sin, smiler president Karlsen.

visning i kaffegata

Etter premieutdelingen, så er det klart for kjøring/visning i Kaffegata:

- Da er det åpent for alle som har lyst, til å bli med oss på kjøring i Kaffegata og en runde rundt på Flisa og tilbake til Sparebanken Hedmark. Det blir IKKE dragracing-fart, dette skal være en koselig tur for både de som kjører og de som ser på, smiler Karlsen.

- Målet vårt med utstillingen, er å vise mangfoldet blant alle bilene. Vi har hatt biler fra 20-tallet tidligere, og det er jo klart det er moro å se på for folk flest. Det er like spennende hver gang hvor mange og hvilke typer biler som kommer, avslutter Karlsen.