Helga før skolestart er den virkelig store helga i Våler. Årets Vålerdager byr på et variert og allsidig program for alle aldersgrupper, og Ståle Bryhn i Våler Fokus er stolt over programmet for årets dager. 

Programmet byr på mange tradisjoner, men også noen nyheter og endringer dukker opp.

- Den største endringen i år er nok at det ikke blir noen fest utenfor kommunelokalet. Vi har i år valgt å satse på serveringsstedene i sentrum, og alt trykket på kveldstid legges hit. Kinarestauranten og Nabo’n har solide program for begge dager, og vi vil heller at de som lever av mat og drikke skal få bra trafikk, sier Bryhn.

Årets Vålerdager byr også på noen nyheter. Helikoptertaxi er én av årets nyheter.

- På jordet mellom ungdomsskolen og barneskolen vil folk få mulighet til å se Våler og omegn fra lufta. Det er Helitrans som står for dette tilbudet, og det håper vi vil falle i smak, sier Bryhn.

Viktige bidragsytere

Med et begrenset næringsliv i sentrum er det viktig å ha andre bidragsytere med på laget. Bryhn roser samholdet i Våler, og særlig Sparebanken Hedmark og Våler kommune som bidrar økonomisk til dagene.

- Uten deres bidrag hadde vi ikke fått til dette. Her drar vi alle sammen i samme retning, og hadde vi ikke gjort det hadde vi ikke hatt noen Vålerdager, sier Bryhn.

Han er ikke i tvil om at dagene er viktig for Våler, men også for kommunene rundt.

- For de som bor i Våler er dette spesielt ei viktig helg. Våler skal være et attraktivt sted å bo, og Vålerdagene er noe som mange helt klart ser frem til. Nå gleder vi oss til å fylle sentrum med liv og aktiviteter, smiler Bryhn.