I flere år har Don Pablos Pizza i Ski arrangert norgesmesterskap i pizzaspising. Det handler rett og slett om å spise opp en pizza på 1,4 kilo så fort som mulig, og i helga ble årets utgave arrangert.

Vinneren av årets NM var langt fra en lokal person for pizzarestauranten i Ski. Anders Halvorsen tok nemlig turen sørover for å delta, og vant hele sulamitten!

- Jeg fikk tips av en kamerat som var med i 2011 og tok bronse da. Han mente dette kunne være en idrett for meg, så da tok jeg turen, ler Halvorsen.

Selv om han har spist mye pizza i sitt liv hadde han aldri sett for seg at han skulle vinne.

- For ei ukes tid siden kjøpte meg meg en Grandiosa hjemmelaget for å teste litt. Den klarte jeg på 9 minutter, og etter det hadde jeg ingen ambisjoner om å vinne. Men her lærte jeg for eksempel at det ikke var noe sjakktrekk å spare skorpene til slutt, sier Halvorsen.

Det var nemlig det han som kom på 2. plass gjorde, og med kun tørre skorper igjen dro Halvorsen fra på slutten.

Slo den tidligere rekorden

Den tidligere norgesrekorden er på 7 minutter og 1 sekund. Halvorsen knuste rekorden, og dytta i seg pizzaen på utrolige 6 minutter og 54 sekunder.

- Dette var virkelig morsomt. Da det for en gangs skyld skal lønne seg å være feit må en jo bare prøve, ler Halvorsen.

Han har ikke bestemt seg for om han skal delta i neste års NM, men ser ikke på det som helt utenkelig.

- Men det er slitsomt også. En blir stinn og ødelagt av en slik konkurranse, sier Halvorsen.

Med seg i bagasjen fra Ski i helga fikk Halvorsen tittel, premier og pokal. Don Pablos Pizza i Ski har arrangert NM i pizzaspising en årrekke, og lot seg imponere av tempoet til solungen.