• FRA EIDSVOLL: Eivind og Anette Kjernslie kommer fra Eidsvold, og spiller i Bæljetrøkken. I midten festivalsjef Roger Bekkemoen.

Trekkspillfestivalen på Skansen har bygget seg opp over mange år, og årets utgave ser ut til å bli den største noensinne. Torsdag kveld var det mange campinggjester på plass, og Roger Bekkemoen i Skansen vel har aldri hatt så mange gjester på campingplassen så tidlig.

- Vi har flere vogner påmeldt nå enn noe tidligere år. Det virker som om folk trives her på Skansen. De kommer igjen år etter år, og tar med seg venner og bekjente, sier Bekkemoen.

Fra hele Østlandet

Folk kommer fra hele Østlandet for å oppleve trekkspillhelga på Skansen, og det setter Skansen vel stor pris på.

- Det er satt opp spillelister på en halvtime til hver. Teltet er fulltegnet, og nå har vi begynt å sette opp lister i paviljongen. Slik blir det spilletid til alle som vil spille, sier Bekkemoen.

Festivalen drar skikkelig i gang klokka 17.30 på fredag. Da er det de lokale trekkspillkameratene som skal spille, og så går det slag i slag til klokka 01.00 natt til lørdag. Lørdag fortsetter festen.

Også de lokale kommer

- Mange lokale møter opp, og det setter vi stor pris på. Selv om de bor rett i nærheten har de med seg campingvogn hit, og vil være med på det sosiale gjennom hele helga, forteller Bekkemoen.

Selv om det også er noen yngre på plass, er det ingen hemmelighet at størsteparten har passert 50 år.

- De voksne trives nok bedre med trekkspillmusikk en ungdommen, og slik er det. Dette er viktige dager for velforeningen, og inntektene fra festivalen betyr mye for oss, sier Bekkemoen.