• GLEDER SEG: Det er selvfølgelig stort å få lov til å kore for DDE, og da er det viktig å øve godt først! Karianne Bergersen til venstre (i svart) og Ann Kristin Botten (i hvitt) leder an.

Gjengen fra VITT er ikke helt ukjente med å stå på scenen, de sang for full sal da Rådhuskinoen ble offiselt åpnet etter ombyggingen. Men nå skal de stå på scenen for mange tusen på SolørMartn, og det er ingen tvil om at de gleder seg!

Det hele startet med et innfall under en temakveld på Evenshaugen på Flisa.

- De er jo så glad i å synge! Så jeg sendte en forespørsel til Odd Erland Dalen i SolørMartn, om det var muligheter for å kore for DDE. Jeg turte ikke å si noe om dette, før jeg fikk et positivt svar - men da stod jubelen i taket. En i koret er stor DDE-fan, så han gleder seg helt enormt, smiler Karianne Bergersen.

- tøffe og flinke

Det var ikke noe problem med frivillige til koret, og de blir 11-12 som blir med og synger. Mandagens øvelse var den andre i rekken.

- Vi har allerede hatt én øvelse, øver i dag og så blir det sikkert lydprøver samme dag som konserten på Martn. Men denne gjengen er så tøffe og flinke, at dette klarer de veldig fint, sier Bergersen.

For de som ikke kjenner til VITT, så er det altså en forkortelse for Virksomhets tilpassede tjenester. 

- VITT utfører miljøarbeid og tjenester. Musikk er et av tilbudene vi har hatt noen år, og nå har vi et lite DDE-prosjekt, forteller Bergersen.  

sosialt fellesskap

Karianne Bergersen er utdannet musikkterapeut, og har fått med seg Ann Kristin Botten til å bidra.

- Det viktigste for koret er det sosiale fellesskapet og gleden av å synge og stå på en scene. Det bygger selvtillit og det er viktig for alle, det er viktig å tørre og det gjør virkelig denne gjengen her, sier Bergersen. 

Så hadde du ikke allerede tenkt deg på DDE-konserten på SolørMartn, har du fått enda en god grunn nå!