2017 blir året med store forandringer i norsk radio. NRK sluttet onsdag 11. januar å sende i det gamle DAB-formatet, og du må nå ha en DAB+ radio for å kunne høre NRK. Samme dag slukkes FM-sendingene i Nordland.

- Dette blir et veldig spennende radio år. De riksdekkende kanalene forsvinner regionvis gjennom hele året. NRK forsvinner fra FM i Hedmark 21. april, og P4 og Radio Norge fra 16. juni. Fra 16. juni vil det kun være SolørRadioen å få inn på FM i Solør, sier Bjørn-Martin Brandett.

Han er daglig leder i HedmarksRadioene AS som driver de fleste lokalradioene i Hedmark, og han har stor tro på vekst i 2017.

Tror på oppsving når P1 ryker

- Når det eneste du får inn på FM-radioen din er våre radiokanaler må jo det bety at vi får flere lyttere. Vi er så heldige at vi alt også er på DAB, og det gjør at vi vil være tilgjengelig på både gammel og ny plattform i mange år. Den dagen NRK P1 forsvinner fra FM i Hedmark tror jeg vi vil få et oppsving, sier Brandett.

Emil Åslund fra Våler har illustrert DAB-omleggingen, og det er denne tegningen du ser i toppen av artikkelen.

- Dette er en stripe om DAB-overføringen som er på gang. Jeg vet at SolørRadioen vil fortsette på FM, men dette viser hva som er i ferd med å skje, sier Åslund.

11. januar er det også varslingsprøve hos Sivilforsvaret. Det betyr at tyfonene starter å ule klokka 12.00 for å sjekke beredskapen.