Solørkvisten 2018 er en motorsagkonkurranse som er en del av Norgescupen. Arrangementet blir avholdt på Solør vgs Sønsterud. Deltagere fra hele landet kommer og skal gjennom 5 øvelser.

- Det blir konkurrert i felling, kjedebytte, under- og overkapp, presisjonskapp og kvisting. Alle øvelser blir bedømt etter presisjon, hurtighet og sikkerhet. Faktisk så mye som 10 fylker er representert bland de ca 30 deltagerne. Det konkurreres i 3 klasser: Senior, U24 og dame. Vinneren er den som har flest poeng samlet etter 5 øvelser, forteller Ole Harald L. Kveseth. 

«Solørkvisten 2018» er også en del av kvalifiseringen mot VM.

- Ut i fra resultater fra 2017 er det uttatt 18 stk (10 senior, 4 u24, 4 damer) som kjemper om å komme på landslaget som skal representere Norge under World Logging Championship 2018 på Lillehammer i august. Hvert land kan stille med 3 senior, 1 u24 og 1 dame. De 18 kvalifiserte skal gjennom 4 konkurranser, hvor de 2 beste resultatene blir gjeldende. Den siste og avgjørende runden holdes på Sønsterud søndag 4.mars, sier Kveseth. 

- For de som er interessert i å se på konkurransene, er det oppstart klokka 09.00 begge dager, og det avsluttes rundt klokka 15.00. Mest action blir det på finaleøvelsen kvisting, som starter ca kl 14.00, avslutter Kveseth. 

Lokale som deltar:

Ivar Eriksmoen, Våler

Kristoffer Lund, Åsnes (opprinnelig fra Folldal)

Ole Harald L Kveseth, Grue

Alf Briskerud Hasselvold, Åsnes (Sønsterud vgs)

Torbjørn Holth Nilsen, Åsnes (Sønsterud vgs)