Åsnes Sanitetsforening er opptatt av å bidra positivt til lokalsamfunnet. De har gitt penger til familieparken på Flisa og klatreparken i Gjesåsen nylig. Nå har de gitt et større pengebeløp til innkjøp av hjertestarter ved Åsnes ungdomsskole.

Det var Solør Svømmeklubb som tok initiativ til å kjøpe hjertestarter i sin tid, men de hadde ikke nok penger alene. Heller ikke Åsnes ungdomsskole hadde rom i budsjettet for å kjøpe en hjertestarter. Redningen ble pengegaven fra Åsnes Sanitetsforening.

- Vi ser viktigheten av å ha en hjertestarter der det er mange voksne og barn. De deltar i mange idretter her. For eksempel kampsport og svømming. Vi vet aldri når vi trenger å bruke en hjertestarter, sier Per Arne Flisnes, i Solør Svømmeklubb.

Han er veldig takknemlig for pengegaven fra Åsnes Sanitetsforening. Uten deres støtte ville ikke innkjøpet vært mulig.

- Det er nesten ikke mulig å beskrive dette. En kjempestor gave som vi er utrolig takknemlig for, sier Flisnes

ARbeidsplass for 300 

Rektor ved Åsnes ungdomsskole, Remi Eriksmoen, innrømmer at dette strengt tatt er noe skolen burde kjøpt for egne penger.

- Absolutt, i den ideelle verden. Dette er en arbeidsplass med 300 personer innom dagli. Da vi ikke hadde mulighet økonomisk selv var det fint med et offentlig-privat samarbeid for å få til dette, sier Eriksmoen.

Han mener at vestibylen mellom gymsalen og svømmehallen er én av de mest befolkede områdene på Flisa kveldstid, og at det er viktig med en hjertestarter her.

Hjertestarteren er ikke låst fast, men er installert med alarm. Det gjør at det begynner å ule når den tas ut, og skal forhindre tyveri. Hjertestarteren forklarer alt som skal gjøres, og er enkel å bruke dersom en krisesituasjon skulle oppstå.

- Men selvsagt håper vi at vi aldri får bruk for den, sier Eriksmoen.