Årets sommer kan vel neppe kalles noen stor suksess værmessig, men likevel har trafikken og omsetningen holdt seg stabilt hos Finnskogen Turist & Villmarkssenter på Grue Finnskog. 1. november i fjor solgte Kjell Magne og Inger Brith Nordvi arbeidsplassen sin til Tage og June Lithorim.

De nye driverne er storfornøyde med hvordan det første året har gått, og særlig tatt sommerværet i betraktning.

- Litt rusk i starten var det da vi gjorde oss kjente med stedet og restauranten. Noen måtte nok vente i overkant lenge på maten sin i starten, men dette har gått seg til nå og vi føler at alt går veldig bra nå, sier Tage Lithorim.

Investerer en del

Gjennom det første driftsåret har paret gjort flere store investeringer i senteret, og mer er på gang. Blant annet er det satt opp en ny hytte, og flere skal det bli. Samtidig jobbes det med å utvide campingplassen.

- Vi har fått plass til noen flere faste campingvogner, men de plassene er allerede lovet bort. På campingplassen har vi i dag åtte drop-in plasser, og målet er å utvide dette til 20 plasser. De få dagene sommerværet var bra var campingplassen helt full i sommer, og det er kjedelig å måtte sende folk videre, sier Tage.

Ellers er kjøkkenet inne på senteret overhalet og vannsklia er byttet ut med en stor vanntrampoline. Til sommeren skal sanitæranlegget overhales, stranda skal rustes opp og nye solsenger skal kjøpes inn.

- I tillegg har vi planer om å sette opp en liten utescene her neste år. Vi går for å oppgradere hele stedet, men samtidig er det viktig å ta vare på sjela som er her, sier Tage.

Åpent i helgene om vinteren

Søndagene er nok de travleste gjennom året, og det er mange som legger turen til Grue Finnskog for å få søndagsmiddagen sin her. 

- Men vi har med vår biffmeny fått bra med besøk på lørdager også, sier Tage.

Nå er han i full gang med å planlegge de kulturelle aktivitetene for neste år, men først ut er jula hvor det skjer mye ved Skasenden.

26. desember kommer Hilde Fjørtoft, 29. desember Roy Orbison Tribute Band med Håkon Sagerud, 30. desember Anita Hegerland og nyttårsaften blir det nyttårsfest med levende musikk!

- Vi ser positivt på fremtiden, og gleder oss til 2018. Både fastboende og turister er hjertelig velkommen innom oss her på Grue Finnskog, smiler Lithorim.