- Dette er en helt spesiell plate, sier Ray Vidar Moen, kjent som artisten Mr. Ray. 

Moen forteller at plata er det mest personlige har har laget, og flere av sangene handler om livet hans. Tittelsporet "Jeg ser deg" er også en duett sammen med sønnen Sebastian.

- Sønnen min synger om at jeg har vært der for han hele livet, og jeg svarer med at jeg vil stå ved hans side helt til min siste dag på jord, forteller Moen. 

Sangen har allerede mange delinger på Facebook, og Ray Vidar Moen forteller at da han luftet plata for folk i musikkmiljøet fikk han tilbakemelding på at dette er det beste han har laget. 

Sterke tekster 

- Jeg opplever at mange kjenner seg igjen i tekstene mine, sier han. 

Moen håper han kan bidra inn i vanskelige situasjoner, og har selv erfart at tekstene både kan være til trøst og glede for folk i ulike situasjoner. Mr. Ray har tekster med sterk betydning, og har skrevet blant annet om at han mistet sin mor. 

Artisten får inspirasjon uansett hvor han er, men forteller likevel at tekstene må komme til han, ikke omvendt.

- Selv om tekstene handler både om liv og død, så ønsker jeg å få fram en positivitet i sangene, sier han. 

Artisten får inspirasjon uansett hvor han er, men forteller likevel at tekstene må komme til han, ikke omvendt.

- Teksten til "Bigda mi" drømte jeg faktisk. Jeg våknet og skrev sangen på ti minutter. Jeg har til sammen skrevet mellom femti og seksti låter, sier Moen. 

Brenner for danseband 

Selv om Moen selv sier at dansefoten er så som så, er danseband-musikken noe han brenner for. 

- Dansebandmusikk har vært i blodet mitt siden jeg var en liten gutt. Helt siden jeg hørte plata til Sven Ingvars har jeg tenkt at det er dette jeg skal bruke livet mitt på, sier han. 

Det betydde også mye at Ray Vidar Moen vokste opp på Kjellmyra, rett ved siden av danseband-lokalet, og fikk høre på de svenske dansebandene som kom over grensa. 

- Det er tragisk å høre blant annet russelåtene ungdommene hører på for tiden. Er det disse som skal ta over vår sjanger? spør Mr. Ray. 

Han forteller at han er redd sjangeren kommer til å dø ut. 

- Jeg håper det snur. Nei - man blir ikke rik, med mindre man heter William Kristoffersen og skriver "Jag trodde änglarna fanns". 

- Men jeg er stolt over hva jeg har fått til, sier Ray Vidar Moen.