Når det er selskaper på Kafé Finnskog eller store utfartsdager blir det fort fullt. Mange kvier seg også for å bruke trappa opp i andre etasje. Derfor har Eva Halvorsen og Werner Stiefel ønsket å bygge på kafeen.

- Dette er noe vi har tenkt på lenge, men det har vært store kostnader og derfor har vi utsatt det. For oss har det også vært viktig å få til dette uten og ødelegge stilen, sier Eva Halvorsen.

Har tenkt lenge nok

Nå har de vært i tenkeboksen lenge nok, og har funnet løsninger på det meste. Planen er å lage et laftet tilbygg på fremsiden av bygget mot sjøen.

- Tilbygget vil bli på rett i underkant av 50 kvadratmeter, sier Halvorsen.

Werner Stiefel bryter inn for å oppklare uklarheten.

- Det er snakk om 49,9 kvadratmeter, ler Stiefel.

Ettersom de skal bygge et laftet tilbygg, og kjenner folk som kan gjøre jobben er det ikke snakk om store kostnader. Det gjør at prosjektet er realiserbart.

- Målet er å få til 30 til 40 sitteplasser til nede, og at vi skal ha plass til flere når det står på som verst. Dette tror vi vil slå veldig positivt ut, sier Halvorsen.

Starter til høsten

Byggetegningene er ikke klare, men kommunen har vært positive. Paret blir overrasket om de ikke kommer i gang som planlagt til høsten.

- Vi kjører ordinær drift ut sesongen nå, og starter med byggeaktiviteten når sesongen er over til høsten, sier Halvorsen.

Stiefel og Halvorsen føler at det er en god vind over kafédriften om dagen. Quiz-kveldene har blitt veldig populære, og det dukker stadig opp ukjente fjes.

- Det er stor interesse for Finnskogen og det vi driver med her. Det setter vi pris på, sier de to.