• TRIVES: Kjersti Olaussen har ingen planer om å slutte i jobben på bensinstasjonen, og trives godt i en travel og hektisk hverdag.
  • SATSER VIDERE: Kjersti Olaussen håper påbygget vil bli brukt av lokalbefolkningen på Braskreidfoss.

Olaussen og de ansatte ved bensinstasjonen opplever at dette er en møteplass på Braskereidfoss.

– Innbyggerne fikk oppleve hvordan det var å ikke ha en bensinstasjon her. Jeg har blitt heiet frem av bygda i alle disse årene, sier Kjersti Olaussen.

NYTT PÅBYGG

Olaussen kan fortelle at det har vært mye frem og tilbake før avgjørelsen om å bygge et påbygg på omtrent tjue kvadratmeter.

– Det ble bestemt i fjor. Det er mye penger, men fint å vite at overskuddet går tilbake til bensinstasjon og de som bruker stasjonen, sier Olaussen.

Det er investert i nytt fryserom og flere kjøleskap. En sofagruppe og bardisk er også kjøpt, og Olaussen håper at kundene vil sette seg ned og ta en kaffe.

– Det er faktisk flere som tar søndagsmiddagen sin her. Nå vil vi få plass til 15 flere inne i butikken.

ÅPNING I FEBRUAR

Tredje helga i februar åpner nybygget, og det vil bli full rulle hele helga. 

– Blir det snorklipping?

– Nei, det blir det ikke. Men vi kjører gode tilbud hele uka, og de som klarer å fylle bensin på runde hundrelapper får drivstoffet gratis, sier Olaussen.

HARDT ARBEID

Siden 2011 har dette vært Kjersti Olaussens heltidsjobb, og forteller at til tider har det vært svært hardt arbeid. Hun forteller at jobben innebærer i stor grad og brette opp erma, og gjøre mye av vedlikeholdsarbeidet selv.

– Skal ting bli gjort ordentlig, da gjør jeg det selv, smiler hun.

– Men jeg er nødt til å kjenne etter når kroppen trenger en pause. Men det blir sjeldent pauser når man driver en bensinstasjon som er åpent hver dag året rundt, legger hun til.

Dersom hun trenger håndverkere, benytter hun seg av tilbudet som finnes i nærmiljøet. Olaussen opplever å få mange støttende ord fra kunder.

– «Selv om det er 20 øre billigere på Flisa, så kommer jeg til deg» kan folk si. Hvis ikke bensinstasjonen hadde blitt brukt av de lokale, da hadde det ikke gått rundt. Vi har bra trafikk på sommeren, med i de stille månedene er det avgjørende at bygda handler her, sier Olaussen.