Den siste tiden har Ivar Bakke hatt midlertidig tilhold på Heia Hotell i Våler med bakevirksomheten. Parallelt har han jobbet med å starte et nytt bakeri, og det var etter å ha pratet med Steinar Kalfoss i SolungMat det virkelig begynte å skje ting.

- Jeg har hatt lyst til å starte et eget bakeri på Flisa, og har sett på litt ulike muligheter. Så kom jeg i prat med Steinar som mente at det burde være mulig å få til noe på Sundmoen. Han igjen tok en prat med Andor Tellefsen som er daglig leder i Atico, også begynte ting å skje, sier Ivar Bakke.

Over 80 jobber her

Atico har nemlig 20 arbeidsforberedende plasser, 25 varig tilrettelagte plasser, 20 integreringsplasser, 4 lærlinger og 14 fast ansatte. De ser store muligheter i å starte et bakeri, og å gjøre det sammen med bakemesteren selv, Ivar Bakke, gir vinn-vinn for alle parter.

- Vår virksomhet handler om å utvikle mennesker, og å utvikle de som er i tiltak hos oss. Vi må ha arbeidsarenaer som kvalifiserer oppimot behovene, sier Ander Tellefsen.

Mange av de som jobber gjennom Atico kan ha stor nytte av å få prøve seg i et bakeri. Samtidig gir et bakeri positive ringvirkninger for hele lokalsamfunnet.

- Å etablere et bakeri i tilknytning til cateringen er kjempefint! Ivar er kreativ og vil tilføre Atico mye, sier Tellefsen.

Spennende kombinasjon

Steinar Kalfoss er avdelingsleder for SolungMat, og gleder seg stort til å få Ivar på laget. Kombinasjonen med catering og bakevarer har han stor tro på. Bakke gleder seg til å hjelpe folk ut i arbeid samtidig som han baker.

- Klart det gir meg mye mer å kunne utvikle mennesker samtidig som jeg baker. Samtidig har jeg fått erfare at det er krevende å drive egen virksomhet. Her kan jeg spille ball med flere, og det blir en tryggere arbeidsplass for meg. Samtidig klarer jeg å ta vare på det jeg allerede har opparbeidet, sier Bakke.

Prislappen for investeringen er rundt én million kroner. Atico AS har i tillegg nylig rustet opp de øvrige lokalene for tre millioner kroner.

Lover bollelukt

Bakeren selv lover at det kommer til å lukte boller og kaker over hele Sundmoen når han er i gang. Arbeidet med å bygge bakeriet er i gang, og planlagt åpning er til høsten.

- Mine faste kunder vil ikke merke så stor forskjell på at jeg flytter hit. I så fall blir det til det bedre. Her får jeg bedre utstyr som gir bedre produkter, jevnere kvalitet og kanskje bredere spekter, sier Bakke.

Begge varemerker blir tatt vare på når avdelingen bytter navn til SolungMat & The Cakemakers. Utarbeidelse av logo er i gang, og blir lansert i god tid før åpningen til høsten.

- Det jobbes med å lage en nettbutikk, og i tillegg vil virksomheten levere bakevarer til andre lokale samarbeidspartnere. For eksempel Delina's Café & Lunsj på Flisa Stormarked, sier Bakke.