• SLIK BLIR DET: Når Joker Braskereidfoss flytter inn i nye lokaler senest 1. desember ser det gamle «Bokken-bygget» slik ut.

I løpet av kort tid starter byggingen av ny matbutikk på Braskereidfoss. Driverne av Joker Braskereidfoss har kjøpt nabobygget som i dag huser Bokken pub og flere boenheter. Her skal det bygges, restaureres og flyttes for nær ni millioner kroner.

- Vi kjøpte bygget og tok over her 8. mai, og har jobbet en stund med flytting og utvidelse av butikken. Dagens butikk har mye kriker og kroker, og er lite effektiv i drift. Den nye butikken blir mer firkantete, og det blir mye enklere å få inn varer, sier Hans Skrødahl i Skrødahl Handel AS.

Suksess med nærbutikker

Bedriften driver han sammen med broren John Martin, og de har lyktes med sin nærbutikksatsing på Braskereidfoss og i Skalbukilen. Nå investerer de stort for fremtiden.

- Arbeidet her starter så snart alle papirer er på plass. Naboer og Våler kommune har vært veldig positive, og vi tror ikke det skal by på noen problemer. Men litt jobb med omregulering er det. Målet er å ta i bruk den nye butikken før 1. desember i år, sier John Martin Skrødahl.

Den nye butikken får en flate på 260 kvadratmeter, og de to ser frem til en ny og enklere hverdag for de 11 ansatte i selskapet. Etter nyåpningen vil også nærbutikken på Braskereidfoss få lengre åpningstider. Både på morgen og kveld.

- Vi må fornye oss å henge med i tiden. Åpningstider er en viktig nøkkel til det, samtidig som en moderne og tidsriktig butikk er viktig, sier de to.

Bokken flytter også

Med på flyttelasset blir også Bokken pub. Lokalene de disponerer i dag blir til matbutikk før jul. Men puben blir med som leietakere noen meter lenger nord.

- Bygget skal bli 17 meter lenger i tillegg til enn veranda. På baksiden får vi også varelevering og flere parkeringsplasser, sier John Martin Skrødahl.

- Det var aldri noe tema å kaste ut puben?

- Nei. Bokken er en del av Braskereidfoss og må være med. De var med i planene fra første start, og et utested må vi ha. De får nye lokaler i nordenden av bygget, sier Skrødahl.

Og driverne av Bokken jubler over det som nå skjer. Med nye lokaler får de også en enklere hverdag, og muligheter for mer permanente uteplasser.

- Dette er vi kjempefornøyde med. Braskereidfoss trenger et løft, og det er bra at et skjer noe. At Bokken får være med videre er gærbra. Her får vi et helt nytt uteområde, og det vil gi oss en del nye muligheter, sier Jan Vidar Lonkemoen hos Bokken.

- En kjempeløsning for oss, sier Mette Dahl, som gleder seg til fortsettelsen på Braskereidfoss.