Da påmeldingsfristen gikk ut i forrige uke var det rundt 120 påmeldt til årets fylkesstevne for Hedmark Bygdeungdomslag. I år er det lokallaget i Grue som står som arrangør, og Magnus Mo Opsahl ser frem til en helg med mye moro.

- Antallet påmeldte er litt lavere enn det pleier, men vi lever i trua og det kommer nok noen etternølere. Festen lørdag kveld er åpen for alle, og her er det 5'Lights og Spelloppmaker som sørger for musikken. Vi venter mye folk til Gruehallen på festen lørdag, sier Mo Opsahl.

For det er i området rundt Gruehallen at årets fylkesstevne arrangeres. Deltakerne kommer fredag, og skal lage en festivalkamp utenfor hallen. Her blir det satt opp stortelt til konkurranser og underholdning, og fredag kveld blir det trubadurkveld for ungdommene.

Festivalstil

- Det blir skikkelig festivalstil dette. Lørdag på dagtid er det tevlinger i alt fra kokkekamp og spekemat, til traktor, moped og swing. Her er det publikumsmuligheter, og vi håper mange vil komme for å se på oss, sier Mo Opsahl.

Han trekker særlig frem swingen som noe en bør få med seg. 

- Dette er virkelig swing på et profesjonelt nivå. En får nesten ikke sett bedre swingdansing enn dette, sier Mo Opsahl.

Festen lørdag kveld er åpen for alle, men med 16-årsgrense. En trenger ikke være medlem i Grue Bygdeungdomslag for å komme.

- Det blir eget inngjerdet område for de over 18 år her, sier Mo Opsahl.