I det motsatte oppgjøret i juni, vant Hof 2-1 hjemme på Sundenga. Onsdag kveld var det hjemmelaget Vaaler som var best og vant 4-2. 

Begge lag har gitt oss sin versjon av kampen, først ute er keeper Henning Myrer og Vaaler. 

- Vaaler har hatt en ekstremt tung sesong, med veldig lite flyt i resultatene. Mange av kampene har vært jevnspilt i banespillet, men vi har sluppet inn for mange enkle mål, og scoret alt for lite. Etter en real kalddusj og stortap borte mot Fjelltun/Sander 2, hadde ble vi enige om at det var kun vi som kunne snu dette selv, ved bedre tilstedeværelse og mer oppofring i alle dueller, forteller Myrer. 

Lå under to ganger og snudde

- Kampen starter med at vi har mye ball før vi glipper i en markering som så mange ganger før denne sesongen og Hof får stusset ballen videre til spiss som får avslutte på mer eller mindre blank kasse. 0-1. Vi fortsetter å kjempe og det går ikke lenge før Christoffer Danielsen setter sitt første for dagen, 1-1! Så skjer det som har skjedd gang etter gang hele sesongen, vi roter det til i bakre rekker, og denne gangen er vi igjen uheldig da vår back skal hindre en corner, og sklitakler ballen inn igjen. Den havner rett i beina på en Hofspiller som får en veldig enkel jobb med å ta ledelsen 2-1. Vaaler har et visst trykk og vinner de aller fleste duellene ute på banen. Hofspillerne lager utrolig mange frispark og vi er farlige hver eneste gang Geir Tore Jakobsen «server» ballen inn i feltet. Rett etter at halvtimen har passert setter Christoffer Danielsen sitt andre mål for dagen og vi er tilbake til start. Det tar ikke lange tiden før Vaaler er fremme med nytt frispark fra Geir Tore Jakobsen som slår på bakre der Marius Berg kommer som ei kule og header den i mål. 3-2 til Vaaler og vi føler vi har full kontroll. 3-2 står seg til pause og pausepraten hos oss gikk på å holde hodet kaldt og å fortsette med jobben vi gjør, fortsetter Myrer. 

- Andre omgang foregår egentlig mye som i første, det er dueller der Vaaler vinner de aller fleste, og det er frispark på frispark som blir servet på mål. Ca 20 minutter før slutt får vi nok et eksempel på dette da Thomas Engebakken header inn et hardt slått frispark fra Geir Tore Jakobsen og vi er oppe i 4-2! Resultatet står seg og jeg mener vi vinner fortjent. Hof hadde 2 avslutninger på mål som de scorer på, og de fikk de av oss, utenom dette var det lite å gjøre som bakerste mann denne dagen. Vaaler har heller ikke veldig mange målsjanser i rent spill, men vi er farlige hver gang det blir dødball og vi har flere gode muligheter der vi burde ha avsluttet uten at vi helt får det til, sier Myrer. 

- Vi følger kampplanen til punkt og prikke og selv om vi er fornøyde med 3 poeng og seier i lokalderby, så er det innsatsen og gutsen som blir lagt ned i alle dueller hele kampen igjennom som er det som er mest gledelig. Holder vi dette oppe i de to gjenværende kampene så har vi 6 poeng til før sesongslutt, avslutter Myrer.

- Hadde forberedt oss godt 

Spillende trener Fredrik Gottenborg Larsen i Hof sier dette om kampen. 

- Etter 6-1 tap mot Brandval skulle vi til nok en vanskelig bortekamp, denne gangen mot Vaaler. Vi hadde forberedt oss godt og skulle ut å fighte. Begge lag og publikum hadde gledet seg til et skikkelig basketak av et lokaloppgjør, men jeg får ikke understreket nok at det fikk vi aldri muligheten til pga elendig dømming! Da tror jeg ganske sikkert at jeg snakker for begge lagene! sier Gottenborg Larsen. 

- Vi snakket om før kampen at det var viktig å løpe mer enn Vaaler begge veier, noe jeg syns vi gjorde. Vi måtte fylle på med folk fremover, noe jeg også syns vi gjorde da vi er 6 mann foran mål på løp i det 88. minutt, men får dessverre ikke avsluttet innenfor stengene. Vi går opp i ledelsen etter nok en fin kombinasjon av «Larsen brothers» på midten som ender ut på kant til hurtigtoget Even Hedstrøm. Foran mål har Stian Waaler tatt løpet fra sin defensive midtbaneposisjon som stusser ballen til formspilleren Jonas Gottenborg Larsen. 0-1 til Hof! Jonas står nå med 5 scoringer på 3 kamper, til tross for 10 mål imot på de 2 siste kampene, forteller Gottenborg Larsen. 

- Så får Vaaler et av mange feil idømte frispark, hvor helt tydelig Thomas Engebakken drar ned Stig Bjørneseth, og som vi snakket om før kampen så er det kun dødballer imot vi frykter fra Vaaler. 1-1! Slik fortsetter kampen. Vaaler får «stort sett» feil idømte dødballer/frispark imot oss, og scorer på alt. Det skal sies at det dømmes feil begge veier, på både offside osv, men når vi attpåtil dribler i eget forsvar, så ender det som regel med mål imot, fortsetter han. 

- Det er målene som teller

- Det skal også sies at selv om Vaaler vinner ufortjent 4-2 med tanke på ballinnehav, målsjanser og løping, så er det en gang slik at det er målene som teller. Så all heder og ære til Vaaler som ellers har hatt en begredelig sesong. Artig for dem å vinne på hjemmebane og Hof gratulerer med det, sier Hof-treneren. 

- Hoffera fikk skryt i garderoben etter kampen, da jeg virkelig syns vi svarer på tiltale i dag. Vi løper, jobber samlet og prøver iherdig. Dessverre får ingen av lagene lov til å prøve å ta ballen ifra hverandre, si noe til hverandre eller komme med noen form for tilbakemelding, da kortene fløy ut av lomma til dommeren. En meget merkelig forballkamp, hvor spillerne flere ganger må se på hverandre og veksle noen ord om hvordan dette er mulig, sier Gottenborg Larsen. 

- Vi skal ta med oss det vi gjør bra i dag. Bygge videre på det, og vi tar imot Vinger til toppoppgjør på Sundenga om 10 dager! Nå skal det opprettholdes godt humør, trenes godt og få gjort noe sammen ved siden av fotballen også. Det trenger vi nå, etter 2 sure tap på rad, som ikke har vært hverdagskost de siste 2-3 årene for Hoffera. Vi er innstilt på å vinne neste kamp, og ingen skal ta ifra oss mentaliteten vår. Hoffera gir aldri opp, og vi skal krige og stå på for hverandre og klubben til siste spark på ballen! avslutter Fredrik Gottenborg Larsen. 

Hof ligger fortsatt på 2. plass på tabellen, med 14 poeng på 9 kamper - 6 poeng bak Vinger som også har én kamp mindre spilt. Vaaler tok sin 2. seier for sesongen, men ligger fortsatt sist med 7 poeng på 10 spilte kamper. 

KAMPFAKTA: 

6. divisjon avdeling 06

Vaaler - Hof 4 - 2 (3 - 2)

MÅL: 0-1 Jonas Gottenborg Larsen, 1-1 Christoffer Danielsen, 2-1 Danielsen, 2-2 , 3-2 Marius Berg, 4-2 Thomas Engebakken. 

Vaaler fikk 2 gule kort, mens Hof fikk 4 gule. 

Vaaler stilte med følgende tropp: 

Lars Rivenes, Kai Roger Berget, Christoffer Danielsen, Nikolai Berger Bjørnebye, Simen Nordlie, Thomas Engebakken, Geir Tore Jakobsen, Sindre Myrer, Marius Berg, Erik Burud (kaptein), Lars Even Karlstad, Arild Midtskogen, Magnus Aasen og Jonas Karlstad.

Hof stilte med følgende tropp: 

Vebjørn Espeland, Almantas Doreikas, Stig Bjørneseth, Bjørnar Skogheim, Stian Waaler, Thomas Vålbekken Skolegården, Joachim Snarvold Løvås, Even Hedstrøm, Ole Johannes Sorknes, Bzaf Jajal, Lasse Moen, Jonas Gottenborg Larsen, Fredrik Gottenborg Larsen, Daniel Sjørbotten Skasberg, Andreas Hansen Beck og Philip Kristiansen.

Neste kamp Vaaler: 

Eidskog 2 - Vaaler søndag 16. september klokka 15.00 på Skotterud. 

Neste kamp Hof: 

Hof - Vinger FK mandag 17. september klokka 18.00 på Sundenga.