• MÅTTE OVERSETTES: Farsen var ikke tidligere oversatt til norsk, men er nå gjort det av Skaslien Hansrud.

Det var over 750 personer som fikk oppleve bryllupsfarsen «Alle tiders bryllup» i Grue rådhus i mai. Sten Bjørge Skaslien Hansrud har oversatt bryllupsfarsen til norsk fra engelsk, og det er Robin Hawdon som har skrevet den originale farsen. Skaslien Hansrud er også medvirkende i den norske versjonen som skuespiller, og nå gleder han seg stort til å spille tre forestillinger i Hamar Teater fra torsdag 30. november til lørdag 2. desember.

- Det er de samme skuespillerne som blir med til Hamar for å sette opp farsen der, og vi håper jo at mange kommer og at de får seg en god latter. Jeg kan ihvertfall garantere at de som tar turen får seg en fin kveld, sier Skaslien Hansrud.

Og en fin kveld var det mange som hadde i Grue i mai. Dersom du ikke fikk anledning til å oppleve de lokale skuespillerne da har du altså nye muligheter om du setter deg i bilen en times tid. For de lokale skuespillerne er det naturlig nok stas med en ny oppsetning.

Har øvd mer 

- Det har jo gått en stund siden visningene i Grue, og derfor har vi hatt noen øvelser. Nå sitter farsen igjen, smiler Skaslien Hansrud.

De andre skuespillerne som er med er Elin Bergly Almvik, Anne-Britt Øveråsen, Harald Engan, Kathrine Kolgrov, Belinda Mellum og Øyvind Aafloen Henriksen.

- Jeg så dette stykket i Sverige for mange år siden og hadde veldig lyst til å spille i det. Det viste seg at den norske oversettelsen ikke fantes, og dermed måtte stykket oversettes før vi kunne bruke det her i Norge, sier Skaslien Hansrud.

- Det vanskelige med å oversette var og finne et muntlig språk som passet og fortsatt var morsomt. Det tok sin tid, men jeg tror det er et ålreit resultat jeg har kommet frem til, sier Skaslien Hansrud.

Spent på salget

Billetter til forestillingen i Hamar Teater selges enten i døra ved inngang, eller via nettsidene deres som er hamarteater.no.

- Klart vi er veldig spente på mottakelsen i Hamar. Svaret på det har vi ikke før 30. november, smiler Skaslien Hansrud.

«Alle tiders bryllup» er en farse som tar for seg hva som kan gå galt i morgentimene før et bryllup. En brudgom som er på et sted han ikke skulle vært, en fremmed kvinne som må holdes skjult, en forlover som blir dratt inni noe han ikke vil, en brud som aner fred og ingen fare, en nysgjerrig vaskedame som får med seg for mye, en slitsom svigermor som kommer ubeleilig og en meget oppgitt hotelldirektør.

- Vi får se hvordan det går til slutt, sier Skaslien Hansrud.