Kine Josefine Aurland-Bredesen er oppvokst på Åsnes Finnskog, og er hjemme i Solør på ferie. Med seg i bagasjen har hun yttertøy som tåler nærmere 20 minusgrader. Neste uke reiser hun nemlig to uker til Russland og store deler av oppholdet går med til forsøksvis å bestige Europas høyeste fjell, Elbrus på 5642 meter. 

- Det utstyret jeg har pakket med meg tåler slike temperaturer og vær, at jeg vil være bedre kledd enn jeg har vært om vinteren i Norge de siste åra. Elbrus er et såkalt alpint fjell, det vil si at det er snødekt. I høyden er været mer ekstremt. Om jeg når toppen eller ei, er væravhengig. Hvis det er dårlig vær på toppstøtdagen er det farlig å prøve seg på toppen, forteller hun.

Glad i naturen

Om hun når Elbrus' topp, blir det hennes tredje 5000-meters topp. I 2014 besteg hun Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell på 5895 meter. I 2016 var hun på Ararat, 5137 meter, i Tyrkia, Midt-Østens nest høyeste fjell. 

- Den første fjellturen var opp Galdhøpiggen i 2014, sammen med fatter'n og søstera mi. Jeg er glad i fine naturopplevelser, flotte tablåer og ei god utfordring. I tillegg får du jo fri fra Internett, hverdagen og jobb, sier hun.

Forsker og underviser

Til vanlig er Kine doktorgradsstipendiat i samfunnsøkonomi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), hvor hun forsker og underviser. Også her har hun tatt utfordringene på strak arm, og i fjor vant hun to priser med masteroppgava si. Én pris for beste på sitt fakultet, og en annen som konkurrent i årets beste masteroppgave i Norsk forening for energiøkonomi. Interessefeltet er miljøøkonomi.

Til tross for travle dager som forelder og forsker i Ås, nyter hun å være hjemme i Solør.

- Det er jo godt å være hjemme på ferie, avslutter hun.