• UTLEIE: Ulf Ekåsen hos Scenemontage AS leier ut toaletter, dusjvogner og mobile scener til små og store kunder over hele Østlandet. Nylig var de på Slottsfjell i Tønsberg.

Ulf Ekåsen og de ansatte i Scenemontage AS har for lengst vokst ut av gården hjemme på Grinder. Derfor er det nå etablert både lager og kontor på industriområdet på Kirkenær. Nylig gikk Ekåsen fra 70 til 270 doenheter. 

- Vi har kjøpt oss inn i et firma i Vestfossen. De har langt større tilgang til Oslo-markedet enn det vi har. Med oppkjøpet følger det mange nye kunder, i tillegg til 200 ekstra doenheter, forteller Ulf Ekåsen. 

Oppdragene befinner seg over store deler av Østlandet. Da SolørMagasinet var på besøk i slutten av juli hadde staben nettopp kommet tilbake fra Vinjerock på Eidsbugarden i Jotunheimen, og Slottsfjellfestivalen i Tønsberg. 

- Vi ferdes stort sett over hele Østlandet og vel så det. Nylig var vi på Skarverennet og Over Oslo, og tidligere i år har jobbet vi på russetreffene på Tryvann og i Halden, sier han. 

I tillegg til de mange store oppdragene kommer mange mindre arrangementer både i og utenfor Solør og omegn. 

Må tenke større

- Glåmdalsdistriktet blir et for lite marked for oss. Det er flere andre som driver med det samme i Oslo. Den siste tiden har vi kommet oss inn i dette markedet, opplyser han. 

I sommer har Grue-bedriften hatt flere mobile toaletter utplassert midt på Tjuvholmen i Oslo. Disse er utleid til NRK Sommeråpent. 

I tillegg til mobile toaletter med tank, leier de også ut mobile dusjer, handicaptoaletter, vannspylende toalettvogn og scener. Planen fremover er å lande det man har begynt på. 

- Vi har ikke planer om å vokse så mye mer enda. Nå er det viktig at vi lander alt vi har begynt på. Slik det er nå har vi tre ansatte i sommer. Målet er å beholde dem. To av dem er sjåfører med maskinkompetanse, og det kan bli aktuelt å leie ut arbeidskraften, sier han.