• PÅ SEIERSPALLEN: Norsk på 1. og 3. plass, mens Russland tok 2.plassen. Joachim Aurland helt til høyre, med bronsemedalje.
  • STOLT PAPPA: Pappa Dan Eigil Aurland sammen med Joachim, var både stolt og glad etter medaljen.

Etter en sjukdomspreget fjorårssesong på juniorlandslaget, var det ingen lag som "tok sjansen" på Joachim Aurland denne sesongen. Det betyr at han står alene, han har ingen trener eller støtteapparat, utenom familien og lokale sponsorer. Det setter denne prestasjonen i et enda sterkere lys og Aurland har også hatt flere sterke resultater på nasjonalt nivå hittil i sesongen.

Under tirsdagens klassiske sprint, startet det hele med en sterk 6.plass i prologen og det fortsatt med seier i sitt kvartfinale-heat. I semifinalen ble han nr. 3, men hadde så god tid at han gikk videre til finalen som "lucky looser". I finalen ble det et rent nasjonsoppgjør mellom Norge og Russland, med 3 løpere fra hvert land. Norge kom klart best ut, med gull, bronse og 5.plass. Og Joachim Aurland tok altså en bronsemedalje i sin debut i et internasjonalt renn for Norge!

17.plass i 15 km fri teknikk

I torsdagens 15 km i fri teknikk, ble det en solid 17.plass for Joachim Aurland og han ble nest best norske. Gaute Kvaale ble beste nordmann på 5.plass, mens de 3 øverste plassene gikk til russiske løpere.

Aurland var 1.53,2 bak den russiske vinneren, Alexander Boshunov, som tok sølv på tirsdagens sprint.

I utgangspunktet skulle Aurland gå sprint og dagens 15 km, men grunnet sykdom i den norske troppen, blir det mulig start også på lørdagens 30 km med skibytte. 

Uansett om det blir flere løp eller ikke, så har dette vært et mesterskap over all forventning for debutanten fra Solør.

- formen er egentlig bra

Hovedpersonen tar ikke akkurat "av" etter gode prestasjoner:

- Det var ikke så bra i dag, formen er egentlig bra, men jeg føler meg ikke noe rå oppi her. Det er første gang jeg er i høyden og jeg må bruke tid på å venne meg til det. Følelsen på begge løpa her vært brukbar, bare at høyden spiller enda større rolle på en lenger distanse. Jeg hadde håpet på endel bedre i dag, men det ble helt ok - ikke noe mer, ikke noe mindre. Tror ikke jeg får plass på lørdag, men alt i alt en morsom opplevelse og en bra følelse i VM, sier Joachim Aurland.