• EIER KLOKKA: Jorun Andersson har klokka som seilte med dampskipet Solungen. Her ser vi også Kåre Fjeld og Hans-Didrik Bakke fra Kulturforeningen Solungen II.
  • UNDERHOLDT: Kåre Borgar Rudseter underholdt publikum.
  • FIKK NAPP: Sebastian Nordtorpet (13) og Toril Johansen (14) var med på fiskekonkurransen til Solør Sportsfiskeklubb, og hadde allerede fått en abbor da vi var innom.

Værgudene spilte på lag med arrangørene av Færderfestivalen lørdag, og kanskje var det at værprofetene Svein Sparby og Bjørn Frang var en del av programmet som gjorde at været slo til. Selv om været var godt kunne oppmøtet definitivt ha vært bedre.

- Det er veldig synd at det ikke er flere folk her. Kanskje kolliderer festivalen med en del andre arrangement, men jeg hadde ærlig trodd flere skulle komme, sier Hans-Didrik Bakke.

Han er én av ildsjelene i Kulturforeningen Solungen II, og anslår at snaut 100 personer hadde tatt turen til Færder denne lørdags ettermiddagen.

- Vi hadde nok forventet flere gjester, og særlig skuffende er det fordi vi mener å ha et bra program. Seansen med værprofetene var veldig underholdende, sier Bakke.

Fikk motorstopp

Heller ikke teknikken sto på arrangørenes side. For allerede på første båttur sviktet motoren til Solungen II, og båten måtte taues til land.

- På grunn av det får vi ikke gjennomført programmet helt som tenkt, men underholdningen er topp ellers, sier Bakke.

Kåre Borgar Rudseter sto for musikken, mens Rune Grenberg presenterte sin monolog om dampskipet Solungen som gikk på elva fra 1861 til 1884.

Blant de som hadde møtt opp fant vi tre av etterkommerne til Martin Flobergshagen. Han var maskinist på dampskipet, og ble populært kalt «Dampskip-Martin». Også den originale klokka fra dampskipet var på plass. Den hadde Jorun Andersson med seg.

- Nå skal vi ta en evaluering på festivalen, så får vi se hva vi gjør videre, sier Bakke.