• SEIER: Lars Henning Braskerud og Fæssa slo Hamar 2-1 på bortebane (Foto: privat).

Fæssa ligger nå på 5. plass på tabellen med 19 poeng etter 12 spilte kamper. 

Christer Fredriksen forteller dette om kampen mot Hamar. 

- Torsdag kveld tok vi turen til Mjøstraktene for å møte Hamar IL i flomlys. Allerede fra første spark på ballen tar vi kommandoen i kampen, og vi får ha ballen veldig mye av et passivt og lavtliggende hjemmelag. Vi skaper mye halvsjanser utover i omgangen, men de aller største sjansene lar vente på seg siden hjemmelaget virker å gå for 0-0. Etter tjue minutter løsner det mer for vår del og vi skaper flere gode muligheter, men er litt uheldige eller udyktige foran kassa. Hjemmelaget kommer aldri over midten, men de klarer å trekke kampens første store mulighet etter et langskudd fra 30 meter som smeller i stanga. Like etter dette tar vi ledelsen etter en corner fra Magnus Rostille som Sigvart Svenneby stanget i nettet. I denne perioden bør vi øke ledelsen en og to ganger, men når både René Olsen og Jakob Lande bommer på åpent mål i en god Fæssa-periode går vi til pause med en komfortabel 1-0-ledelse, forteller Fredriksen. 

Utvisning til Hamar

- Andreomgangen blir som forventet, et Hamarlag som står høyere og legger om til en ekstra spiss. Hamar er mer med i andre omgang, men det byr også på gode kontringsmuligheter for de grønnhvite fra Solør. Vi har en heading i stangen fra Rene Olsen etter en times tid, og vi er i en periode der vi bør punktere kampen – for som kjent så pleier vi ikke være så gode i sluttminuttene da vi leder! Da stadion-uret bikker en time, får Hamar straffe etter en klønete felling fra oss. Straffen en soleklar, og ekskutøren like sikker og det står 1-1. Vi svarer umiddelbart etter at René Olsen får rundet keeper, men må vende hjem igjen for å skaffe seg bedre vinkel – han ser at keeper er langt ute og lobber ballen elegant over keeper og i mål til 2-1! Like etter får vi en annullert scoring etter en handssituasjon, forteller Fredriksen. 

- Siste tjue minuttene blir en transportetappe for oss etter at Hamar får en spiller utvist etter et spark på vår keeper. Hamar kommer ikke til de store mulighetene og vi cruiser inn tre deilig poeng.
Alt i alt en ok kamp fra oss, men et lag i flyt vinner disse kampene her. Før sommeren hadde vi ikke klart å ro dette i land. Vi har fire seire og en uavgjort mot Ringsaker siste fem kampene. Og har Jømna/Heradsbygd og Grue hjemme de to neste som bør være seks poeng, smiler Crister Fredriksen. 

KAMPFAKTA: 

5. divisjon avdeling 02

Hamar IL - Braskereidfoss 1 - 2 (0 - 1)

MÅL: 0-1 Sigvart Melsnes Svenneby, 1-1, 1-2 René Olsen.  

Hamar fikk 5 gule og 1 rødt kort! Fæssa fikk med seg 3 gule kort hjem. 

Braskereidfoss stilte med følgende lag: 

Karl Emil Libekk, Åsmund Reinholdt Håndstad, Christer Fredriksen, Rudi Steen, Patrick Krav Hammeren, Jakob Lande, Magnus André Sparby Rostille, Sigvart Melsnes Svenneby, Robin Rostille (kaptein), René Olsen og Lars Henning Braskerud.

Innbyttere: Kristian Sillerud Torgersen, Petter Været Olsrud, Peder Frisendal Tronstad, Magnus Moen og Thomas Øiseth

Neste kamp: 

Braskereidfoss - Jømna/Heradsbygd fredag 14. september klokka 18.00 på Braskereidfoss ipl.