I Nysætra på Hof Finnskog startet ikke rallydagen helt slik Hof Finnskog vel hadde planlagt. 

- Det har vært en brann i taket på teltet i natt, ei eller flere av lampene har tatt fyr! Vi hadde jo rigget på plass all maten vi skulle selge, men jeg synes vi må få erstatning av de som har levert teltet. Det må jo være mest riktig, det må jo være en eller annen koblingsfeil uten at jeg vet det. Det var tjukt med røyk da vi kom i dag, men nå har vi fått satt opp vifter og og holder på å lufte ut. Det vil ta litt tid før vi får ut røyken, men det er sikkert noe vi kan selge utenfor teltet, sier Gunhild Grønvold, en av de mange  frivillige. 

- må handle inn på nytt

Dette var ikke akkurat starten velforeningen trengte tidlig på morran. 

- Nei, det var veldig synd dette skulle skje. Et uhell kan jo skje og dette får vi ikke gjort noe med. Det er jo ikke all maten som er ødelagt, det meste hadde heldigvis Asbjørn Venberget i bilen. Det har gått mest utover hamburgerbrød og slike ting. Nå må vi ned på butikken og kjøpe nytt, så vi får solgt det vi har i teltet, sier Grønvold. 

Kasserer i Hof Finnskog velforening, Asbjørn Venberget, tror det blir en forsikringssak ut av brannen. 

- Det tok fyr i noen ledninger til lysarmaturet i taket på teltet. Det blir jo en del tap for oss, det er mange varer vi må kjøpe på nytt. Vi er allerede på vei for å handle inn på nytt, så det ordner seg etter hvert. Dette blir nok en forsikringssak, vi må i alle fall prøve, sier Venberget. 

Under fjorårets rally brukte velforeningen grendehuset, nå har de altså eget telt i Nysætra. 

- Det blir nok bedre i år tror vi, bare vi kommer i gang nå så! Vi tror dette skal bli bra, tross alt. Det er mange flere bobiler her i år, enn det var i fjor, sier Venberget.