• OVER OG UT: Bokken har flyttet ut av lokalene, og bygget skal huse Joker Braskereidfoss når det er ombygd.

For 8. gang inviterer Bokken til 1.-dagsfest med Gro og Leif fra Contrazt. Ettersom puben for tiden står uten lokaler legges festen til Vidarvoll. Samtidig skal 15-årsjubileet til Bokken markeres.

- Gro og Leif har spilt i puben syv ganger før, og stort sett har det vært smekk fullt hver gang. Nå som vi flytter til Vidarvoll er det plass til en del fler. Her er det 120 sitteplasser. På Bokken var antallet sitteplasser langt lavere, sier Jan Vidar Lonkemoen, som er én av driverne og ildsjelen bak puben på Braskereidfoss.

Bakgrunnen for at puben står uten lokaler er kluss med reguleringsplanen. Joker Braskereidfoss har kjøpt bygget som Bokken leide lokaler i tidligere, og planen var at de skulle bli med på laget videre når bygget ble restaurert og påbygd. Statens Vegvesen var ikke enig i at det var rom for større næringslokaler med dagens vegsystem på Braskereidfoss, og der står saken.

- Det er ikke noe særlig nytt å melde om. Arbeidet med reguleringsplanen må gå sin gang, og det kan ta tid. Kanskje kan vi komme i gang med noe konkret til sommeren 2019. Foreløpig er nye lokaler for oss lagt på is. Vi har ikke økonomi til å gjøre noen store investeringer selv, sier Lonkemoen.

Gir seg ikke

Men han og de andre ildsjelene bak Bokken gir seg ikke så lett. Vidarvoll kan bli brukt inntill lokaler er avklart.

- Vi ser litt for oss at vi kan ha fester her på Vidarvoll en gang i måneden på nyåret. Men da blir det fester med musikk, og ikke den pubdriften som Bokken hadde hver helg tidligere, sier Mette Dahl.

Ildsjelene synes det er kjedelig at puben står uten lokaler, og håper i det lengste på en løsning. Samlings- punktet på Braskereidfoss er savnet av mange. Også de som jobbet kveld- og natt i helgene.

- Nå får vi bruke denne perioden på å lade batteriene litt før vi går på igjen når lokaler er avklart. Vi regner med å komme i mål med noe, sier Sissel Rendalen.

Mer på gang

I tillegg til fester på Vidarvoll jobbes det nå med planlegging av Bokkenfestivalen. Den tredje utgaven skal arrangeres fra 15. til 17. juni på Braskereidfoss, men hvor er ikke helt spikret ennå. Arrangørene ser på flere muligheter nå.

- Men først ut for oss nå blir festen 1. juledag med Leif og Gro fra Contrazt. Hvordan 15-årsjubileet skal feires er ikke helt bestemt, men det blir vel sprudlevann og det som hører til. Vi håper mange kommer for å feire oss, og håper at den ordinære pubdriften kommer opp igjen så fort som mulig, sier Lonkemoen.