Det er ikke rent få varer som skal flyttes, så bokhandelen blir stengt en periode etter påske. 

- Siste åpningsdag i nåværende lokaler, blir lørdag 31. mars. Etter det blir butikken stengt, fram til vi åpner igjen i nye lokaler 26. april. Vi må ut av disse lokalene, fordi Nille skal inn etter oss. Vi overtar altså lokalene etter Nille og leketøysbutikken i 2. etasje og får nesten tre ganger så store lokaler. Vi får dermed hele midtseksjonen oppe i 2. etasje, smiler daglig leder Pia Himberg. 

blir både bokhandel og leketøysbutikk

Himberg gleder seg til å få større lokaler og de skal også begynne med salg av leker. 

- Ja, nå blir vi både bokhandel og leketøysbutikk! Norli har gjort det samme i mange andre butikker allerede og det har fungert veldig, veldig bra. Så nå blir det en bratt læringskurve og opplæring for å bli gode på leketøysdelen. Vi har allerede mange i Norli som er dyktige på det, så de skal ha internopplæring med oss. Dette blir bra! sier Himberg. 

Det blir ingen andre store endringer etter at flyttingen er unnagjort. 

- Det blir akkurat den samme bokhandelen som vi har i dag, men det blir jo muligheter for større sortiment på bok og muligens på kontor. Vi får også et eget «barnehjørne», så vi håper det blir enda mer attraktivt for barn å komme i bokhandelen også. Vi håper å kunne trekke flere barn og ungdom inn i butikken, sier Himberg. 

Bokhandelen flytter altså fra 1. etasje og opp i 2. etasje. 

- Hovedpulsåra i senteret er jo rulletrappa. Vi ligger like ved rulletrappa i dag og det vil vi også gjøre når vi flytter til 2. etasje. Det blir jo en omstilling, men vi gleder oss veldig og vi må bare venne oss til at vi må gå opp trappa når vi kommer på jobb om morgenen! sier Himberg. 

- blir nesten 3 ganger så store lokaler

De nye lokalene skal pusses opp helt fra bunnen av. 

- Alt skal gjøres om, det blir totalrenovering av butikken! Vi skal ha nye golv, vegger skal ut og det blir ny belysning blant annet. Det blir ny innredning, nytt kasseområde - alt blir nytt! Det eneste det ikke blir endring på, er de ansatte. Vi er 4 ansatte totalt nå og det skal vi også være framover. Nå har butikken vært her i disse lokalene siden våren 2011, men fra 26. april blir det altså splitter nye og tre ganger så store lokaler i 2. etasje, sier en forventningsfull Himberg. 

Ettersom butikken har stengt fra 31. mars til 26. april, har hun også en oppfordring. 

- Det blir jo stengt en periode, så vi oppfordrer folk til å handle før vi stenger 31. mars. Det er jo mange konfirmasjoner i mai, så gjør unna handelen før påske, oppfordrer Himberg.