• POSITIV: Leder i Flisa AIL, Tore Huuse Øwre, snudde fra negativ til positiv og nå det blir eget informasjonsmøte 4. oktober for alle interesserte (Arkivbilde).

Torsdag 4. oktober blir det eget informasjonsmøte på Bjørkheim, hvor man skal se på mulighetene for at E-sport kan komme «under vingene» til Flisa Allianseidrettslag (AIL). 

- Bjerkely er nøkkelen til suksess

Mange er kanskje ikke kjent med hva E-sport er, men som «E-sport veteran» informerer gladelig varaordfører Kristian Botten Pedersen oss. 

- E-sport er rett og slett konkurranser i dataspilling. Enten sitter du 1 mot 1 eller lagvis, og spiller mot hverandre i en konkurranse i dataspill, forklarer Botten Pedersen. 

Han er initiativtager til informasjonsmøtet på Bjørkheim, og forklarer hvorfor dette er viktig. 

- Jeg ser muligheten til å få synergier ut fra det vi allerede har i Solør. Det vi allerede har er mange ungdommer som delvis enten er aktive eller ikke i et idrettslag, og vi har mange ungdommer som bruker mye tid, mange kvelder, mange netter på å spille dataspill - for å være sosiale med andre på nett eller for å bli best mulig i dataspill. Det er disse ungdommene jeg ønsker å gi et nytt tilbud til! En siste årsak til at jeg mener dette kan bli en suksess hos oss, er at vi har Bjerkely folkehøgskole. De har nøkkelkompetanse på E-sport, i og med at de har hatt ei egen linje for dette de siste tre årene, forteller Botten Pedersen. 

- Var relativt forutinntatt

Leder i Flisa AIL, Tore Huuse Øwre, var ved første henvendelse først negativ til tanken - men har snudd med mer informasjon. 

- Da jeg hørte om E-sport første gangen, tenkte jeg «herregud, ungene mine spiller nok data»! Det er nok gjengangeren blant foreldre flest vil jeg tro. Jeg var relativt forutinntatt, men sa ja til å ta en prat med Kristian og Bjerkely uansett. Etter den praten fikk jeg kunnskap om en helt annen dataspill-verden enn jeg hadde sett for meg. Det er snakk om organisert trening, kosthold, restitusjon, lagsamarbeid, taktikk - ja egentlig alt som er viktig i våre andre grupper i idrettslaget. De som driver med E-sport på et visst nivå, er ikke de som sitter oppe om natta og spiller, forteller Huuse Øwre. 

Etter informasjonsmøtet vil styret i Flisa AIL se an interessen og da eventuelt se på mulighetene for E-sport på lik linje med de eksisterende gruppene. 

- Hvis vi kan fungere som en slags tilrettelegger for at dataspill kan bli satt i et sunnere system, og ikke minst kunne gi større glede og kunnskap ved å få ei E-sport gruppe i Solør - da må vi se hvordan vi kan legge til rette for det. E-sport er på vei inn i andre idrettslag i Norge og det er jo fordi vi kan bidra til noen tanker om lagsamarbeid blant annet. Vi har også lokaler som kan være egnet. Bjerkely folkehøgskole sitter på kompetanse som de er villige til å dele. Skal vi etablere ei slik gruppe, trenger vi en «ildsjel» som kan jobbe med dette. Våre andre ildsjeler jobber allerede i dag i andre grupper, så vi trenger en ny person som kan gå foran, brette opp ermene og bidra! sier Huuse Øwre. 

- Ta med foreldrene og kom!

Botten Pedersen oppfordrer alle interesserte til å komme på informasjonsmøtet. 

- Flere er sikkert skeptiske til dette, men da passer det jo fint å komme og høre hva vi tenker. Mange synes sikkert at barna bruker mer enn nok tid på dataspilling og vil ikke oppfordre barna til å bruke mer tid. De ønsker jeg skal komme på møtet! Og selvsagt de som er positive bør også komme, og ta gjerne med ungene som vi ønsker å lage tilbudet til, oppfordrer Botten Pedersen. 

Han ønsker også presisere følgende: 

- Årsaken til at Tore gikk fra å være negativ til positiv, er jo at i E-sport så er det fokus på å sette det i system. Skal du bli god i E-sport, må du sove om natta, du må spise riktig og du må trene så du er «i form»!  Ellers vil du ikke klare å holde deg konsentrert når du spiller i 2-3 timer. Det samme gjelder i arbeidslivet, ellers vil du sovne foran tastaturet! avslutter Botten Pedersen.