Grue Rotary inviterer til historisk vandring på Kirkenær under årets Sankthans-feiring. Det er Svein-Erik Mellem som skal ta med folk rundt i gatene på Kirkenær, og fortelle om hvordan sentrum så ut i gamle tider.

- Runden går til Skaslien og sørover igjen, og kanskje helt til Rådhuset. I gamle tider møtte alle opp da siste kveldstoget gikk for å se hvem som kom, og hvem som dro. I området rundt sto det en rekke bygninger. Her hvor Gruetorget ligger i dag var det flere andre bygg, blant annet postmester Skara hadde sitt bygg her. Gustavsens bakeri husker jeg også godt på sørsiden av Gruetorget, sier Mellem.

To dager med vandring

Han kjenner historien godt, og alle som vil lære mer om gamle Kirkenær kan bli med på vandringen. Det legges opp til vandring begge dager.

- Turene går klokka 16.00 på fredag, og klokka 12.00 på lørdag. I tillegg til den historiske vandringen skal vi bruke den gamle Narvesen-kiosken som vi har satt i stand. Her vil det være salg av hjemmelaget is og kaffe, sier Karin Halvorsen, som er leder i Grue Rotary.

Tidligere har det vært mikrobibliotek i den lille kiosken, men det er det ikke i år. Grue Rotary synes det er synd kiosken ikke brukes, og derfor tar de den selv i bruk under årets Sankthans-feiring.

- Vi har aldri arrangert slik vandring eller noe tilsvarende før, men håper at mange møter opp. Her er det mye å lære for de som er historieinteressert, sier Halvorsen.