• BLE OVERRASKET: Kåre Hofgård hadde kost seg med middag, og hadde ingen anelse om at han var hedersgjesten på Skansen grendehus.
  • FORNØYD: Geir Toverud ved Åsnes Frivilligsentral er fornøyd med at så mange kunne komme torsdag, og også at så mange bidrar til frivillig arbeid i Åsnes kommune.

Frivilligprisen i Åsnes er en pris som deles ut årlig til én eller flere personer for sin frivillige innsats i Åsnes. Denne gangen var det to personer som fikk prisen tildelt.

- Dette er en erkjentlighet til to personer som har gjort en enorm kjempeinnsats til fordel for innbyggerne i Åsnes kommune, sier Rune Sørlie.

De to personene var Odd Siggerud og Kåre Hofgård. Odd hedres for sin innsats i Åsnes-Åsa og Væstsia vel, mens Kåre hedres for sin innsats relatert til idrettslag og sportslige aktiviteter i flere tiår.

Kåre visste ingen ting

Odd Siggerud er en travel mann, og var dessverre forhindret fra å komme til utdelingen av Frivilligprisen. Kåre Hofgård ble virkelig tatt på senga. Han hadde ingen anelse om hva som ventet han klokka 19.30 torsdag kveld.

- Jeg ble skikkelig overrasket. Om jeg fortjener den vet jeg ikke, det får andre bestemme. Jeg tar ikke av å få en slik pris, men det var virkelig artig, sa Kåre Hofgård rett etter prisutdelingen.

Kåre har drevet i flere tiår med Finntrim Cup og Finnskogkarusellen, og det var særlig oppmot disse to sportslige aktivitetene Kåre ble hedret torsdag kveld.

- Det er artig å bidra for folket i Åsnes. Mange har vært med på disse aktivitetene gjennom årene, og det er artig at folk setter pris på det, sier Hofgård.

Selv hadde han kost seg med middag og underholdning under festen på Skansen grendehus, men at han selv skulle motta prisen hadde han ingen anelse om.

- Nei, jeg hadde ikke skjønt noen ting før navnet ble lest opp. Jeg bruker mye tid på idretten og at folk skal holde seg i form. Selv om det ikke er på høyt nivå er det nok mange som setter pris på det, smiler Kåre.

Prisene besto i år av et diplom og en sjekk på 5.000 kroner til hver.