• FLOTTE KULISSER: Det er lite å si på kvaliteten og jobben som har blitt lagt ned. (Foto: Okke Bloem)
  • LEVENDE: Det er levende skuespillere, og det gjør hele opplevelsen mer ekte. (Foto: Okke Bloem)

Flere og flere kulturer og skikker har kommet til Norge fra USA og Halloween-feiringen er kanskje det mest tydlige eksempelet. Her handler det om å kle seg ut, og skremme andre. Er man riktig heldig får man noen søtsaker.

Dette har Mortemmania dramagruppe på Flisa tatt ett steg lenger, og de har kledd ut hele kinosalen på Rådhuset i Flisa til en skremmende opplevelse.

Her er det levende skuespillere, og kulisser i verdensklasse.

Det er besøkende i alle aldre, men det er de minste som er mest nysgjerrige på det beryktede huset. Selv om det anbefales å ikke gå inn hvis du er under 13 år, er det mange som velger å trosse advarselene og våger seg inn.

Skuffende oppmøte

Det er en enorm jobb som har blitt gjort, og arrangørene skal ha ros for dette, men om det blir noe nytt spøkelseshus neste kan de ikke love:

- Vi hadde rundt 450 besøkende totalt denne helgen. Til sammenligning hadde vi 550 i fjor så det er litt skuffende. Flisa er kanskje ikke stort nok for et sånt prosjekt. Det er nok også mange som vil møte opp, men som rett og slett ikke tør. Om vi skal sette opp forestilling neste år er vi ikke sikre på enda, men skal diskutere dette nå, sier Odin Smebakk Hansen til isolør.no

Dramagruppa Mortemmania har rundt 30 medlemmer, hvor mange er aktive. Det hentes insiprasjon fra filmer og fra USA siden spøkelseshuset er unikt og er det råeste i Norge.