• TENNIS I HOF: I 2016 ble tennisgruppa startet i Hof IL og nå nærmer det seg åpning av nytt tennisanlegg.
  • ØVELSE GJØR MESTER: Joachim Luka og Linda Børslungen Haugen tester ut anlegget og uttrykket.

Linda Børslungen Haugen og Joachim Luka i tennisgruppa i Hof IL, nærmer seg nyåpning av to tennisbaner på Sundenga. 

- Vi opprettet ei tennisgruppe i 2016 som er underlagt hovedlaget. Gruppa består av oss to og vi har med oss fire ungdommer i tillegg. Det startet egentlig med at vi gikk mot sommerferien og mine to døtre lurte på om det ikke gikk an å få i gang tennisbana igjen – så de hadde noe å gjøre i sommerferien. Vi holdt på store deler av sommeren, men det var en forferdelig jobb! sier Børslungen Haugen. 

Det var mye å ta tak i før det begynte å ligne på ei tennisbane igjen. 

- Det var helt gjengrodd her! Vi har sagd ned busker og trær, revet opp røtter, gjerdet rundt og porter er reparert for store summer, og ikke minst mange tonn med grus. 25 kubikk med masse er kjørt hit og rettet opp med. Det har vært to baner fra starten av og det ble vi enige om at det fortsatt skulle være. Det er en spesiell tennisgrus som er rød, og den kommer fra Sverige. Det er 19 tonn som skal utpå banene totalt, og vi har igjen 7 tonn, smiler Børslungen Haugen. 

Når underlaget er på plass, er det oppmerking og nett som skal på plass. 

- Vi har kjøpt «faste» linjer, som festes med klips. Det fungerer i alle fall, vi har fått litt bistand fra tennisklubben på Kongsvinger og der fungerer det bra. Vi har støpt fundament til nettene som ligger klare. Det blir også lys her, så banene kan brukes litt utover høsten, sier Børslungen Haugen og Luka. 

Når banene etter hvert er klare til bruk, blir det muligens en online-booking for å få tilgang.

- Vi har snakket om online-booking på en eller annen måte, men hvilken løsning vi går for må vi se nærmere på. Det som er sikkert er at banene blir låst, så vi hindrer eventuelt hærverk og annet. Det blir mest trolig en felles løsning med adgangskontroll til både klubbhuset og tennisbanen. Det var hærverk på den ene fotballbana i fjor, så nå er det også kameraovervåkning her, sier Luka. 

Det er mulig det opprettes en egen tennisklubb også. 

- Vi har snakket litt om det, men det er ikke tatt noen beslutning foreløpig. Det er brukt mye penger på anlegget, så det blir kanskje en liten medlemsavgift og med en tennisklubb tror vi også at de får et «eieforhold» til banene. Da vil mest trolig banene bli tatt enda bedre vare på og så er det fint om det er flere enn oss i styret som bidrar med vedlikeholdet. Vi må se an interessen litt først, så får vi se hvordan vi løser det. Vi har allerede fått flere henvendelser om når banene åpnes, så det er i alle fall interesse. Vi håper å få åpnet anlegget i starten av mai, sier de. 

Det er rundt 25 som har deltatt på dugnad og det er lagt ned utrolige 1.850 dugnadstimer!

- Anlegget blir åpent for alle, ikke bare for hoffere. Vi håper jo at alle i alle aldre vil bruke anlegget når det er klart, sier ildsjelene Børslungen Haugen og Luka.