• SLIPPES FREDAG: Spelloppmaker slipper nå låta «Gjemsel med kula». Låta ble første gang utgitt av bandet Solør.

Spelloppmaker slapp fredag 7. juni årets andre låt. Det vil si at de blåser liv i en gammel slager som bandet Solør gjorde stor suksess med, nemlig «Gjemsel med kula». Flere av bandmedlemmene i Spelloppmaker var med i Solør, og blant annet vokalist Henrik Berg Enger som har et godt forhold til låta.

- Dette var en låt jeg lagde da jeg spilte med Solør for mange år siden. Jeg har alltid følt at den fortjener enda mer oppmerksomhet enn den fikk. Derfor ble vi enige med gutta om at vi kunne gi den ut på nytt, men i et litt annet format, sier Berg Enger.

Uten rapping 

Den originale låten inneholder rapping av Anders Trongaard. Ettersom Spelloppmaker hverken har noen med på laget som kan rap, eller beveger seg inn i den stilen utgår rappingen i den nye versjonen.

- Rapping kan jeg ingenting om. Derfor gjorde jeg heller ikke det i Solør. Rappingen er byttet ut med litt mykere vokal, ellers er låta ganske lik. Den låter litt røffere, og lyden er bedre, sier Berg Enger.

«Gjemsel med kula» er en hurtig countrylåt om bygdekulturens konge, slåsskjempen. Han som fikser seg før byen på en lørdagskveld, kun for å stelle i stand bråk på den lokale puben. Spelloppmaker legger historien i en westernsetting, hvor cowboyer manet seg opp til duell, og den som er raskest på avtrekkeren vinner bygdas sjarm og ære.

Bra med spillejobber

Spelloppmaker har jobbet målrettet mot flere spillejobber, og da gjerne på andre kanter av landet. Det har de fått til, og spillejobbene tikker nå inn også på sør- og vestlandet. 

- Det er travelt helt frem til jul nå. I juni skal vi blant annet besøke Steinkjer, Voss, Skjåk og selvsagt SolørMart'n. Vi er stadig på farten med bussen vår nå, og det er veldig artig, smiler Berg Enger.

«Gjemsel med kula» er på ingen måte siste låt fra bandet. De har mer på gang, og vokalisten varsler at det allerede til høsten kommer mer fra bandet. 

- Absolutt. Men først er det denne låta vi slipper og skal fronte. Vi håper mange klikker seg inn på Spotify og strømmetjenestene for å høre denne og andre låter, sier Berg Enger.

Spelloppmaker består av Henrik Berg Enger (vokal), Vidar Karlsen Kolbu (trommer), Sindre Kløften (tangenter), Oliver Bråten (bass), Mats Raknerud (gitar) og Krister Skadsdammen (pedal steel).