• GIKK FOR MEDALJE: Alexander Skårderud (8) og Marius Skårderud (5) gikk Faldaasen-marsjen for å få medalje. Det var greit å gå, men litt mye mygg synes de.
  • UNDERHOLDT: Det var levende musikk på Faldaasen skole lørdag. Kåre Vermund (til høyre) hadde laget en egen låt til Faldaasen-marsjen som ble fremført lørdag.

Det ble en varm utgave av Faldaasen-marsjen lørdag, og kanskje skremte varmen noen av de som hadde tenkt å gå. 22 personer stilte til start, og blant de startende fant vi både ferske turmarsjgåere og veteraner. 

Blant de ferskeste fant vi Alexander Skårderud (8) og Marius Skårderud (5). De gikk marsjen på 6 kilometer, og så ikke særlig slitne ut da de var framme ved Faldaasen.

- Det var greit å gå. Litt vanskelig noen steder, og så var det mye mygg. Vi går for å få medalje, sier de to.

Startet marsjen i 1992

Én av veteranene som gikk var Bjørn Kihl Bødtker. Det var han som dro i gang Faldaasen-marsjen sammen med Turid Myrvold i 1992. Den gang var Turid lærer ved Kilen skole, mens Bjørn var rektor.

- Jeg har alltid vært engasjert i turmarsj, og synes historien om de gamle skolevegene til Faldaasen var spennende. Vi fikk med oss noen som brukte skolevegen, og lagde en attraksjon ut av det den gangen. Jørgen Strand og Amund Kynneggen brukte skolevegen, og fortalte historier langs løypa den gangen, sier Kihl Bødtker.

For den tidligere rektoren var det artig å være tilbake på gamle trakter lørdag. I dag bor han i Kolbotn, men minnes den tiden han jobbet som rektor ved Kilen skole. Bjørn fylte 76 år lørdag, og valgte å gå Faldaasen-marsjen på sin egen bursdag.

- Marsjen har vært i mange år, og det er artig at den lever enda. Faldaasen er en attraksjon som folk burde kjenne til. Da vi startet opp var det mange som gikk, men det er dessverre ikke slik nå, sier Kihl Bødtker.

Fremførte ny låt

Så skal det sies at det har vært flere startene tidligere år, men at været nok ble i varmeste laget denne gangen.

På Faldaasen skole var det som vanlig opplegg med servering og underholdning. Kåre Vermund hadde laget en egen låt om Faldåsenmarsjen som ble fremført på trekkspill til de fremmøtte.

- Veldig artig at Kåre gjorde dette. Den ble presentert her for første gang i dag, og det var en fin låt, sier Turid Myrvold.

Skolemuseet var som vanlig åpent, slik at folk kunne se hvordan det var å gå på Faldaasen skole i sin tid. I museet står mye av det gamle undervisningsutstyret intakt. Det samme med skolemøblene som ble brukt den gang.