• GOD OPPSLUTNING: Arrangørene er godt fornøyd med årets deltakelse. Hele 33 musikere fra hele Østlandet er med på kurset.

Over 30 korpsmusikere fra Støren i nord til Tvedestrand i sør, er denne uken samlet til sommerkurs på Bjerkely Folkehøyskole på Arneberg. Sommerkurset arrangeres av Korpsnett Norge, som er sentralorganisasjonen for musikkorps og orkestre i Norge.

KURS FOR VOKSNE

- Det har lenge vært en tradisjon i Norge med sommerkurs for barn. Her på Østlandet har vi tidligere ikke hatt noe sommerkurs for voksne, men det har vi nå fått til nå i år, forteller praktisk arrangør for kurset, Marianne Gustavsson.

 Alle kursdeltakerne bor og overnatter på Bjerkely mens kurset varer frem til søndag.

- Vi trives veldig godt her på Bjerkely. I tillegg ligger Åsnes strategisk til i forhold til både nord og sør, sier Rune Kokkin, som opprinnelig er fra Åsnes.

De ulike deltakerne har med seg ulik erfaring fra tidligere. På kurset øver de åtte timer hver dag i fem dager.

KONSERT I KAFFEGATA

- Lørdag klokken 13:00, inviterer vi befolkningen i Solør til konsert på sjakkbrettet og paviljongen i Kaffegata. Her blir det Underholdning de lux. Vi spiller mange ulike sjangre, og det blir alt fra filmmusikk til tango, lover Tove Nigardsøy Amundsen.  

Korpsnett Norge har i en årrekke holt sommerkurs på Bjerkely for barn, og om bar to uker er det ungene sin tur.