• LAKKERING: Tom Skjøthaug (til venstre) og Erik Husebæk i alkkeringshallen, hvor en stor andel av arbeidsmengden utføres, i tillegg til mange karosseriskader.

For 13 år siden valgte Roger Kalfoss og Knut Erik Sollien i det Kjellmyra-baserte Bil og karosseri Solør, og slå seg sammen med Erik Husebæk i Flisa lakk og karosseri. De kjøpte de gamle lokalene etter Eikmaskin på Sundmoen, og her holder de fortsatt hus. Kalfoss og Sollien hadde da allerede drevet bedriften i 7 år.

- Vi er 7 ansatte i dag, hvorav 6 på verkstedet og 1 på kontoret. I tillegg til karosseriverkstedet, har vi holdt på med bilberging for Viking i snart 10 år. Det generer jo litt jobb til oss, men det generer nok mer jobb til verkstedene rundt oss. Rundt 90 % av oppdragene med Viking, er «start og stopp-problemer» og punkteringer, mens resten er kollisjoner eller utforkjøringer, forteller Erik Husebæk. 

Det har vært en snill vinter for bilbergingsbransjen.

- Vi har merket stor forskjell fra tidligere vintre, vi har aller størst pågang ved sprengkulde over tid. Det har jo vært både mildt og lite snø i vinter, men det har til gjengjeld vært mye glatt og da øker pågangen. De oppdragene som kommer ved utforkjøringer grunnet glatte veier, kan være veldig krevende for oss. Vi har 24 timers vakt, og det er 4 av oss som jobber ei og ei uke av gangen. Det har vært lite viltpåkjørsler i distriktet vårt i vinter, det er litt mot normalen. sier Husebæk.

Pågangen er stor på verkstedet året rundt. 

- Vi har avtale med flere forsikringsselskaper, hoveddelen av jobben vår er oppretting og lakkering, samt reparasjon av glass. Det har vært mye glasskader i vinter, noe som følger av strøing av glatte veier. Det er stort sett gratis med reparasjon av glass, men ved skifte av glass er det en egenandel, forklarer Husebæk.

De er størst i sin bransje mellom Elverum og Kongsvinger. 

- Vi er akkurat passe store i dag, så vi har ingen planer om å vokse i antall ansatte, men vi trenger kanskje større plass til verksteddelen etter hvert. Vi eier våre egne lokaler og leier også ut en stor del av bygget til Flisa Traktor. Bygget er på ca 900 kvadrat, og omtrent 300 kvadrat bruker vi selv. Vi har kunder fra området mellom Elverum og Kongsvinger, og vi har god dialog med flere forsikringsselskap, omtrent 90% av det vi gjør, er forsikringsskader, sier Husebæk.

Bil og Karosseri Solør AS fyller altså 20 år i vår. 

- Vi er rimelig sikre på at folk fortsatt kommer til å kollidere i årene som kommer, så vi tror nok på 20 nye år.

- Vi har ikke planlagt noe spesiell feiring av jubileet, men noe skal vi nok finne på – så feiring blir det, sier en av jubilantene fra Bil og karosseri Solør AS.