• MÅ RENSES: Filteret ved vannspeilet fyller seg raskt opp, og da er det fint at Pål Arnesen og de andre i «Rein’t i gata» er innom daglig.

Området rundt vannspeilet ved Gruetorget krever mye vedlikehold. Det har «Reint i gata» tatt på seg.

«Reint i gata» er et prosjekt som Grue Service har i samarbeid med NAV, hvor folk som søker  jobb i mellomtiden kan bidra til noe samfunnsnyttig.

- Det er mye bedre å komme seg opp om morgenen å gjøre noe fornuftig mens vi leter etter en jobb, det sier Can, som synes deter topp å hjelpe til.

Stor jobb ved vannspeilet

I området ved vannspeilet har de bidratt med påfyll av grus, bark, plenklipping, rensing av filteret ved vannet og de plukker jevnlig søppel i området.

- Grue kommune er selvsagt veldig fornøyd med at vi bidrar med dette. Det fristiller en del ressurser hos dem som kan brukes til andre ting hvor det er behov for vedlikehold, sier Pål Arnesen i Grue Service.

Ideen om å starte «Rein’t i gata» kom i samarbeid med Grue kommune, NAV Grue og Grue Service. De holder det også reint i blant annet hovedgata på Kirkenær.

- Vanligvis er vi seks personer, og vi har tatt på oss noen andre oppdrag også. Vi starta opp for snart to måneder siden, og skal holde på utover sommeren og høsten. Nå er vi i kommunikasjon med NAV om vi kanskje skal prøve å få plass til flere, sier Arnesen.

Rydder til Sankthans

Til årets 17.-maifeiring hadde de en ekstra grundig opprydding ved vannspeilet, og slik blir det også til Sankthans-feiringen på Kirkenær.

- Til 17. mai gjorde vi en jobb med møblene rundt vannspeilet. De ble vasket og oljet, og fremstår nå som veldig fine. Hver eneste dag tar vi en runde her for å se at det ser skikkelig ut, sier Arnesen.

De som jobber med «Rein’t i gata» håper selvsagt at de snart skal få en jobb å gå til, men i mellomtiden synes de det er flott å bidra til fellesskapet.

- Det er jo ikke slik at de ønsker å være her, men de er enige om at det er bedre å komme seg opp om morgenen, i stedet for å ligge til langt på dag, sier Arnesen.

Det kan Can være enig i, og han er glad for muligheten han har fått - selv om han helst skulle hatt en fast ordinær jobb så fort som mulig.