Tirsdag 7. november klokka 17.00 er det åpningsarrangement med snorklipping, taler og bevertning. I tillegg kommer Adelheid Seyfarth og skal snakke om sin siste bok, «Den hvite elgen».

Etter brannen i 2015, har det vært en prosess for å få åpnet bibliotekfilialen på Svullrya for publikum igjen. 

- Det ble bestemt tidlig at vi skulle bygge opp igjen filialen, ettersom vi fikk erstatning etter brannen. Vi jobbet med dette fram til rundt november i fjor, vi kjøpte inn masse nye bøker og registrerte de. Men så tok vi en pause, da vi måtte ha all fokus på det nye biblioteket på Kirkenær. Etter at vi var ferdige med flyttingen her på Kirkenær, kunne vi igjen ta fatt på filialen på Svullrya, forteller biblioteksjef Kaia Orskaug Svaan. 

- har blitt veldig fint

I tillegg til nye bøker, var det også nødvendig å fylle opp med møbler i den nye filialen. 

- Det fikk vi fra det gamle biblioteket, vi fikk noe fra skolen og litt ellers også. For 3 uker siden hadde Liv Randi Hagen, som er ansvarlig for filialen, og jeg to hele dager hvor vi satte sammen hyller, møbler og satte nesten 2.000 bøker på plass. Den nye filialen ligger i samme lokaler som den gamle og det har blitt veldig fint, smiler Orskaug Svaan.

Åpningstidene blir som før på tirsdager mellom klokka 17.00 og 19.00, og skolens ferier følges. 

Det var brukbar trafikk på filialen før brannen.

- Ja, det er mitt inntrykk. Det er flere som har etterspurt filialen og har lurt på når den åpner igjen. Svullrya barnehage som holder til i samme bygget, gleder seg stort til at vi åpner igjen, sier biblioteksjefen.

adelheid seyfarth om sin siste bok

Tirsdag klokka 17.00 blir det altså reåpning.

- Ja, da blir det «hæla i taket»! Det blir snorklipping og Adelheid Seyfarth skal snakke om sin nyeste bok, «Den hvite elgen». «Åsta Holths venner» kommer også og skal si noen ord og det blir kaffe og noe å spise, sier Orskaug Svaan. 

Arrangementet er åpent for alle.

- Ja, det er det, og de faste brukerne er spesielt hjertelig velkomne. Vi har også etterspurt lokal litteratur, og vi har fått så god respons, at vi nesten har en bedre samling nå enn før brannen. Men vi tar gjerne i mot flere, det var mye lokal litteratur som var utlånt på Svullrya før det brant, sier biblioteksjefen, som gleder seg stort til tirsdagens reåpning på Svullrya.