• GREIT FORNØYD: Ben-Philip Gundersen, er greit fornøyd med fjerdeplassen i helgen, som gir tredjeplass sammenlagt i NM

Helgens NM-runde i rallycross ble kjørt på Momarken Bilbane i Østfold. Ben-Philip Gundersen fra Åsnes er greit fornøyd. 

- Vi lå på tredje plass i sammendraget før dette løpet, og hadde mulighet til å ta andre plassen, men de bak kunne også rykke opp og vi kunne vi falle ned utenfor pallen, og få den sure fjerde plassen, sier Gundersen.  Han kjørte inn til tredje beste tid i første omgang, fjerde tid i andre omgang, sjette tid i tredje, og fjerde tid i siste omgang innledningsvis.

TEKNISKE PROBLEMER

- Bilen fungerte bra, men vi sleit litt med starterne så vi havnet bak og kom ikke forbi, dermed ble ikke tidene helt topp. Grunnen til de dårlige startene fant vi ut at var på grunn av sperra i bakakslingen. Den hadde gitt seg og da hadde vi ikke like mye drift på begge bakhjulene. Noe som er veldig viktig i starten. Mekanikerne gjorde en veldig god jobb og rakk å bytte aksling mellom tredje og fjerde omgang, forklarer han.

 Etter fire innledende omganger var Gundersen og teamet klare for A-finalen, som tidvis ble dramatisk.

- I finalen krasjet to biler sammen, og når jeg kom rett bak måtte jeg bremse det jeg kunne for ikke å treffe de foran meg. Bilen sklei ut og traff et betongfundament utenfor banen. Og dermed var finalen så og si over for vår del, forteller Gundersen.

BERGET TREDJEPLASSEN

Det ble ikke helt den finalen han så for seg, men han er likevel greit fornøyd med fjerdeplassen i løpet, som innebærer at han greide å berge tredjeplassen i NM-sammendraget. Gundersen har kjørt en runde mindre enn de andre i deltakerne i NM. Nå starter forberedelsene til neste EM-runde, som kjøres i Latvia. 

- Nå tar vi en full service på bilen og gjør den 100% klar til neste løp som er EM-runden i Riga 1. oktober, smiler han.