• STOLER: Det fins en del stoler der allerede, men Grandahl anbefaler å ta med egen i tilfelle. - Blir det dårlig vær, trekker vi bare inn, sier Grandahl.

Det er en fast gjeng med både damer og mannfolk som står på med dugnad for Bergesiden vel. 

- Dette er moro for oss, vi er et godt team i Bergesiden vel. Vi har drevet mer eller mindre med dette siden 1998, selv om velet ble stiftet i 1974, men det var først i 1998 vi kjøpte denne eiendommen, sier Grandahl. 

Allsang på onsdag

Selv om de i helga fikk pris, holder de på for fullt med nye prosjekter. 

- Nå holder vi på med utescena, vi skal jo ha «Allsang ved Glomma» her på onsdag. Vi håper værgudene er med oss, så vi kan være ute og bruke utescena. Blir det dårlig vær, trekker vi bare inn i salen. Allsangen starter klokka 18.00 på onsdag, og vi håper det kommer mange. Noen av de som er med, er Kjetil Skaslien, Odd Cato Kritiansen (Cato prest), Frode Johansen, Roy Enger og Kai Rønning, mens Knut Lilleåsen er konferansier, forteller Grandahl. 

Ellers er det mange store og små prosjekter på gang. 

- Det blir loppemarked og flere andre aktiviteter utover høsten. Det har gått i ett med byggeprosjekter de siste årene, så det må vi roe ned litt nå og trekke pusten. Vi er en utrolig fin gjeng som holder på her, både mannfolka som holder på med bygging og damene som gjør alt annet. I sommer har vi målt stabburet blant annet, og nå trenger vi hjelp til ei stabburklokke/-tårn. Er det noen som kan noe om det, så ta kontakt med oss! Vi vet hvordan vi ønsker at den skal være, men trenger hjelp til å lage den, sier Grandahl. 

trenger hjelp

Bergesiden Vel overtok også den gamle frøferja fra kommunen for noen år siden. 

- Dette er også et prosjekt vi brenner for. Vi fikk noen kroner for å sette opp et båtnaust og det har vi gjort. Ferja står på Haslemoen og vi trenger hjelp til å få den på vannet igjen. Baugen har ligget i vann, og trenger reparasjon. Ferja er over 8 meter lang og 4 meter bred, og den ble også brukt til å frakte både traktorer og skurtreskere over Glomma i sin tid. Det skal visstnok ikke være all verdens jobb som skal til for å reparere den, men for oss som ikke kan ser det ganske håpløst ut. Er det noen som kan hjelpe oss, så ta kontakt, oppfordrer Arne Idar Grandahl. 

Juryens begrunnelse: 

«Våler kommunes ildsjelpris deles ut til den eller de personer som gjennom kreativitet og nyskapning har gjort positivt arbeid for andre mennesker, og med dette bidratt til økt trivsel og aktivitet i kommunen.

Årets ildsjelpris går til en gjeng som står på hele året for å skape trivsel og hygge både i eget nærmiljø og langt utenfor kommunens egne grenser. 

Gjennom flere år har stedet de driver endret seg mye, fra et enkelt lite tun, til et område med uteaktivitet, påbygg, uteplasser, brygge og scene. Det er ikke grenser for hva denne gjengen får til!

Alle bygg og uteområder fylles med innhold. Her er det julemesser, veterantreff, 17. mai frokost, teaterforestillinger, søndagsmiddager og kulturdager. 

I 2015 var de vertskap for den første Solungfestivalen med Solungen II, et meget vellykket arrangement med mer enn 1.000 publikummere. 

I flere år har de servert deilige søndagsmiddager gjennom hele sommeren, til glede for både lokalmiljøet, utenbygds boende og turister. 

Nytt av året er at de arrangerer Allsang med underholdning, allsang, mat og drikke. 

Ingen er lenger i tvil om hvem som er vinner av årets ildsjelpris. 

Tusen takk til det den store dugnadsgjengen har skapt og vil skape mange flotte opplevelser og gode og minnerike stunder framover!»

Tidligere vinnere: 

2001 Berit og Håkon Håkensmoen

2002 Svennebysætra komiteen

2003 Kirkens julemesse

2004 Oddvar Hopteigen

2005 Per Bjerke

2006 Mikal Lundstein

2007 Spulsåstoppens venner

2008 Terje Urdahl

2009 Arne Aasen

2010 Kjell Gundersen og Terje Rundberget

2011 Aud Smedstad

2012 Svein Erik Holter

2013 Kari Helene Sæther

2014 Asgeir Rustad

2015 Arild Sørlie og Sigurd Lie

2016 Haldis Magnes

2017 Eva Olastuen