NAF Trafikksenter Vålerbanen har vært, og er, en betydelig bedrift i Våler. I løpet av ett år er om lag 80.000 personer innom her, og 4.000 personer deltar på bedriftens egne kurs gjennom året. Nå skal det markeres at bedriften er 25 år!

- Helga som vi skal markere jubileet har vi også NM i asfaltracing. Det betyr at det er mye folk her allerede, men vi håper også at mange lokale vil komme på festen. Rydell & Quick trekker mye folk, og vi tror musikken deres passer bra inn i vår målgruppe, sier Trygve Schjerpen, som er daglig leder på NAF Trafikksenter Vålerbanen.

Håper på 500

Forhåndssalget av billetter til festen er i gang på ebillett.no, og arrangørene håper minst 500 tar turen til Vålerbanen denne helga.

- Vi leier jo ut anlegget til mange som arrangerer fest og moro her, men det er sjeldent vi gjør det på egenhånd. Vi skal rigge opp en stor scene utenfor hotellet vårt, og satser på finvær og topp stemning denne lørdagen, sier Schjerpen.

For deltakere under NM i asfaltracing og spesielt inviterte gjester blir det gallamiddag og jubileumsmarkering på hotellet. Festen etterpå er åpen for alle.

NAF Trafikksenter Vålerbanen har som visjon å være Nordens ledende arena for læring, utvikling og opplevelser innen trafikk og motor. Ikke bare trekker bedriften mange besøkende til vårt distrikt, men de leverer også et betydelig overskudd som kommer lokalsamfunnet til gode.

- I fjor endte vi på et resultat på litt over 3 millioner kroner før skatt. Det betyr at vi har bidratt med over 800.000 kroner i skatt. Driften går bra, og arbeidsplassene er trygge for de 18 som jobber her, sier Schjerpen.

Hotellet går bra

Driften av hotellet går også bra. Tidvis er det fullt belegg, og selv om NAF Trafikksenter Vålerbanen har drodlet litt om utbygging er det ingenting konkret bestemt.

- Det er særlig på eventhelgene at hotellet er fullbooket. I uka har vi kapasitet, og dersom vi bygger ut vil enda flere senger stå tomme i uka. Jeg tror at vi har et greit nivå på antall senger, så får vi se hva fremtiden bringer, sier Schjerpen.

Men én ting er ihvertfall sikkert. Skal du leie hotellrom under jubileumsfesten 22. september må du være tidlig ute. Trolig er det allerede for sent.