• BRA SALG: Siv Kristin Berg i DNB Eiendom har solgt mange leiligheter på Nedre Kjølen.

Bente Været har vokst opp i blokk i Oslo, og gleder seg stort til å slippe unna gressklipping og øvrig vedlikehold av huset i Hof. Samboer Eivind Bergem gleder seg også, og de to ser frem til å bruke mer tid på å reise, familie og venner.

- Vi trives veldig godt i Hof, men vi blir eldre og vil ha det litt mer lettvint. Når disse leilighetsprosjektene på Flisa dukket opp bråbestemte vi oss for å kjøpe, sier Bente Været.

Tittet på byene

Det vil si at de samtidig også vurderte leiligheter i byene rundt oss, men fant ut at Flisa har så mange kvaliteter at de ikke ville flytte fra området. Samtidig har de stor omgangskrets her.

- Ting er mer tilgjengelig, og vi kan handle alt vi trenger uten å ta bilen. Så kan vi gå ut og kose oss med et glass vin uten å ordne transport til og fra, sier Eivind Bergem.

- Blomster i hagen har jeg heller aldri fått noe greie på. Nå ser vi frem til en aktiv tilværelse uten plenklipping, sier Bente.

De to har kjøpt leilighet i midterste etasje på Nedre Kjølen. I det første leilighetskomplekset er det nå bare to leiligheter som ikke er solgt. Utbygger forventer at disse blir solgt når bygget står ferdig og klart til innflytting rundt 19. oktober.

- Nå skal vi prøve å få solgt huset i Hof. Jeg har ikke tenkt å gi meg som frisør, så jeg håper å finne noen som kan kjøpe huset og leie ut salongen til meg, sier Bente.

Godt samarbeid

De to roser samarbeidet med utbygger, og har fått oppgradert leiligheten etter eget ønske. Blant annet har de også kjøpt en ekstra parkeringsplass. 

Tidligere i år kom nyheten om at utbygger på Nedre Kjølen ønsker å sette opp enda et leilighetskompleks. Siv Kristin Berg i DNB Eiendom har ansvaret for salg av leiligheter, og har stor tro på at byggingen her kommer i gang snart. Bygget blir utvendig identisk med første bygg, og vil bli bygget på siden mot Flisa Stormarked.

- For å starte må vi selge 60 prosent av leilighetene, og interessen rundt leiligheter på Flisa er nå så stor at vi har veldig tro på prosjektet. Den typiske kjøpergruppa er litt eldre folk som vil ha det litt mer lettvint, sier Berg.

Lite tilflytting

Av de som har kjøpt leiligheter på Flisa nå er det først og fremst lokale folk. Det betyr at de flytter fra hus og småbruk andre steder i Solør.

- Men det betyr ikke at husene blir stående tomme. Det er bra omsetning på boliger i grendene, og det gir mange unge folk mulighet til å flytte hjem. Ofte er det barn eller barnebarn som overtar disse eiendommene, så jeg tror ikke folk skal se så mørkt på at folk flytter fra distriktene og til sentrum, sier Berg.