• 3. PLASS: Gundersen ligger på 3. plass i sammendraget, før den avsluttende runden i Sør-Afrika.

Lohéac i Frankrike kan sammenlignes med Höljes i Sverige, det er noe spesielt med disse løpene. Akkurat som Höljes har sin sjarm med 50.000 tilskuere langt til skogs, har Lohéac rundt 75.000 superinteresserte motorsport entusiaster som samler seg på et lite sted denne helgen. Helgen startes med en parade gjennom sentrum på fredag som gjør at man virkelig får oppleve entusiasmen rundt denne sporten.

- På banen startet helgen bra med gode tider på trening. Dette er en bane med mye grep, så vi begynte tidlig med dekktaktikk for at vi skulle ha igjen best mulig dekk til en eventuell finale. I de første innledende omgangene hadde vi ytterste startspor, som gjorde det vanskelig å avansere i første sving. Vi ble heller enige om å holde roen og sanke gode poeng, istedenfor å risikere å bli dyttet av banen. Men i Q3 hadde jeg en veldig god start og klarte å komme rundt feltet uten kontakt og fikk endelig kjøre mitt eget spor, som endte med bestetid. Etter innledende omganger var vi på 2. plass totalt og hadde pole-position i semi-finalen vår. Semi-finalen vant vi med hårfin margin og var klare for 2. spor i finalen, forteller Gundersen.

- Spennende finale

- I finalen var jeg nummer 2 gjennom første sving, men merket at jeg hadde bedre tempo enn lederen. Jeg fikk beskjed om å «kjøre joker» tidlig, sånn at jeg kunne jakte på de foran meg. Det ble noen veldig spennende runder, men vi klarte heldigvis å komme først over målstreken etter en fair fight i siste sving. Mekanikere og team har fungert veldig bra hele helgen. Og sammen har vi gjort gode valg gjennom helgen som endte med suksess! sier en strålende fornøyd Ben-Philip Gundersen. 

- Før helgen lå vi på en 4. plass 1 poeng bak 3. plassen i sammendraget. Nå har vi klatret opp på 3. plassen med 9 poeng ned til 4. plassen. Vi har igjen et løp i RX2 Serien som skal kjøres i Sør-Afrika 9. november, der håper vi å dra i land 3. plassen i sammendraget, avslutter Gundersen.