Det har gått over en måned siden Vaalerrevyen startet opp en egen barne- og ungdomsavdeling. Henning Myrer er leder for Vaalerrevyen, og også ansvarlig for barnegruppa. Han er fornøyd med den første tiden.

- Vi startet opp uten helt å vite hva barn ønsket å drive med, derfor har vi hatt fokus på det med å føle seg komfortabel sammen med andre. Å drive med teater og revy er å sette seg selv i en situasjon man ikke er vant med, sier Myrer.

Her skal barna forholde seg til andre personer på scenen, og ikke minst skal de formidle et budskap for et publikum.

- For å løse litt opp i dette har vi drevet en del med oppvarmingsøvelser og improvisasjonsøvelser der gruppen må samarbeide, forteller Myrer.

Noen av barna har funnet seg godt til rette, mens andre trenger mer tid på å bli kjent med de andre barna.

- Men vi har sett en stor fremgang hos alle. Noen må nesten holdes litt tilbake, mens andre må dyttes litt frem. Det er viktig å forstå at det ikke er farlig å drite seg litt ut foran andre, smiler Linda Wæhler Bareksten.

Forestilling før sommeren

Gruppen har også jobbet litt med små sketsjer, som de har fremført for hverandre på slutten av hver samling. Her er vi inne på tekstoppfattelse og det å danne seg et bilde av situasjonen i sketsjene og å kunne huske sine replikker og reagere på replikkene til de andre. 

- De tilbakemeldingene vi har fått er utelukkende positive, og det virker som om barna storkoser seg når de er på øving, sier Myrer.

Planen er nå at gruppa skal sette opp en liten forestilling før sommeren. Så langt er det mellom 9 og 16 barn som møtes på torsdager for å være med i gruppa.

Gruppen er for alle ifra 3. klasse og oppover. Og om man har et barn som har lyst til å være med så kan man ta kontakt med Vaalerrevyen eller leder Henning Myrer.

- Vi har fått låne kommunelokalet i Våler, da vi ønsker å ha en øvingsarena der det er en scene. Kommunen har vært veldig hjelpsomme med øvingsarena, og vi blir her så lenge vi får lov. smiler Myrer.