Barna i Solør Montessoribarnehage var med på svømmeundervisning i regi av Kongsvinger svømmeklubb hver dag i uke 22. I uke 25 skal de tilbake, og de ansatte ser stor verdi i undervisningen som gjennomføres med offentlige midler.

I statsbudsjettet for 2017 er det bevilget 35,29 millioner kroner i tilskudd for svømming i barnehage, og Solør Montessoribarnehage var ikke sene om å kaste seg på initiativet fra Kongsvinger svømmeklubb.

- Målet er at tilskuddet skal bidra til at kommuner og frivillige organisasjoner kan gjennomføre tiltak for å gi barn i barnehage tilstrekkelig svømmeopplæring. Slik at barna blir trygge i vann. Dette gjelder også å bedre svømmeferdighetene, sier Selma Sunde i Solør Montessoribarnehage.

Samarbeid ble prioritert

Kommuner og frivillige organisasjoner som ønsker å drive svømmeopplæring av barn i barnehage kan søke fylkesmannen om tilskudd. Det er skrevet at søknader som beskriver et samarbeid mellom kommunene og frivillige organisasjoner prioriteres.

- Vi i Solør Montessoribarnehage har tidlig hatt mye fokus på svømmeopplæring i vann, sier Sunde.

Hun har gjennomført førstehjelpskurs og godkjent livredning i vann. Det samme har Ann Helen Overskott som også er ansatt i barnehagen.

- Vi var glade for at det var mulighet for oss å melde oss på svømmekurs i regi av Kongsvinger svømmeklubb. Dette er viktig for alle barn. Anna Kjellgren og jeg opplever opplegget som veldig bra. Barna øver på enkle grep som å blåse ut av nesa mens de dykker. De hopper fra kanten. De dykker etter ringer. De øver på å flyte, både på ryggen og magen, men mest av alt så øver de på å bli trygge i vann, smiler Sunde.

Kongsvinger svømmeklubb har i vår omlag 140 5-åringer fra 10 barnehager på svømmekurs.

- Fremgangen kommer kjapt og det å se mestringsfølelse hos barna enten det er for at de klarer å «koke poteter» med nesen eller det er når de knekker svømmekoden er fantastisk, sier Bente Ovlien som er svømmeansvarlig i Kongsvinger svømmeklubb.